Siğilli Köyü Muhtarı Ahmet Kafalı, bakan ve milletvekillerinin köyleri ziyaret etmediğinden yakınarak, köyün sorunlarını iletemediklerinden duyduğu kaygıyı dile getirdi.

“SEÇİLDİKTEN SONRA ONLARI GÖREMİYORUZ”

Bakan ya da milletvekillerinin bölgeye geldiklerinden muhtarların haberinin olmadığının altını çizen  Kafalı, şöyle dedi: “Edirne bölgesinden bakan ya da milletvekili seçilerek Ankara’ya giden kişiler, bir daha köyleri ziyaret etmiyor. Sadece seçim zamanı gelip oy istiyorlar. Seçildikten sonra ise onları göremiyoruz. Daha önce bölgeye bir bakan ya da milletvekili geleceği zaman, bize günlerce önceden haber verilirdi. Kamu kurum ve kuruluş yetkilileriyle birlikte biz de muhtarlar olarak onları karşılardık. Eskiden köyler daha sık ziyaret edilirdi. Ancak sonra bu ziyaretler seyrekleşti, şimdilerde ise bakan ya da milletvekillerini köyde görmek imkansız. 12 Eylül’den sonra sistem değişti. Biz bakan ya da milletvekillerini seçimden seçime görebileceğiz.”

“KÖYLER 4 YILDAN BERİ HİZMET ALAMIYOR”

Ardından, köylere hizmet götürülmediğini dile getiren Ahmet Kafalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Köyler zor durumda. Köyler 4 yıldan beri hizmet alamıyor. Köylü adeta ikinci planda. Seçimden seçime bize umut verirlerdi. Biz de sandığa gider, hizmet gelmeyeceğini bile bile oy verirdik.” dedi.

“SAĞLIK BAKANI, GELİNCE BELLİ BAŞLI İNSANLARLA GÖRÜŞÜYOR VE GİDİYOR”

AK Parti Edirne Milletvekili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Keşan’a geldiğinde belli kişilerle görüşüp, belli yerlere uğradıktan sonra bölgeden ayrıldığına dikkat çeken Kafalı, bu davranışı da eleştirdi. Ahmet Kafalı, şu görüşlere yer verdi: “Bakanımız Keşan’a geliyor. Bizler bu dönemde, iktidarı ve muhalefetiyle onun yanında olmalıyız. Kendisine güç vermemiz lazım. Ama ben bakan beyin geldiğini 2 gün sonra gazetelerden öğreniyorum. Bir organizasyon bozukluluğu da var. Bir kopukluk var ama kimden kaynaklandığını bilemiyorum. Böyle bir çalışma yapılmıyor. Bu yüzden biz bakana ulaşamıyor ve hizmet alamıyoruz. Köyümüze hizmet gelmiyor. Hizmet gelmeyince de biz seçilen muhtarlar, günümüzü tamamlamaya ve yeniden seçim zamanını beklemeye koyuluyoruz.”

“KİMSEYE ULAŞAMIYORUZ”

Köylerinin sorunları ve ihtiyaçlarını duyuracak bir yetkili bulamadıklarını ısrarla vurgulayan Kafalı, şu eleştiride bulundu: “Milletvekillerine ve bakana ulaşamıyoruz. Siyasilere de ulaşamıyoruz. Sadece il genel meclisi üyelerine ulaşabiliyoruz ama onlar da bakanlıktan gelecek ödenekler doğrultusunda hareket ediyorlar. Kendileri fazla bir şey yapamıyor. Sorunlarımızı aktarmak için seçimleri bekliyoruz. Seçim zamanı, kim ne kadar hizmet koparabilirse o kadar oluyor. Örneğin son olarak KÖYDES kapsamında bazı köylere taş döşenmesi gündeme geldi. Ancak, hangi köye ne kadar verileceği belli değil. Bu neye göre belirleniyor. Bu durum beni rahatsız ediyor. Keşan’da 45 tane köy var. Bakıyoruz, daha önce kilit taşı döşenmiş ve hiç ihtiyacı olmayan köylere yeniden kilit taşı veriliyor. Ancak ihtiyacı olan köye ise bu taş çıkmıyor.”

“NEDEN SÜREKLİ BAHÇEKÖY’E GELİYOR?”

Son olarak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sık sık Bahçeköy’e gelmesini de eleştiren Ahmet Kafalı, “Neden sürekli Bahçeköy’e geliyor? Bunu siyasete bağlıyorum. Bu köyler bakana daha fazla yağcılık yapıyor. Ben bunu görüyorum. Ben yıllarca siyasi görev yaptım ama hiç yağcılık yapmadım. Ben köylere götürülen hizmetlerde hakkım olanı istiyorum. Benim köyümden daha mağdur ve ihtiyacı olan köy varsa ona verilsin. Ama bir şeyler olsun artık. Son kilit taşı olayında bu haksızlıklar iyice ortaya çıktı. 45 köyden 12’si nasıl belirlendi? Bu tamamen bakana yakın olanlardan kaynaklanıyor. Yağcı olanlar hizmeti götürdü. Biz de seçim zamanı hizmet alabilirsek alacağız.” şeklinde görüş bildirdi.