Son yılların en popüler olgusu sosyal medya. En ünlüleri de Facebook ve Twitter. Nedir bu Facebook ve Twitter? Basit anlamda, “Kişilerin veya kurumların internet ortamında adı geçen sosyal medya hesaplarından fotoğraf, video, makale durum bilgisi vb. konularla ilgili paylaşımları” olarak tanımlayabiliriz.

Sosyal paylaşım sitelerinin istatistiklerine baktığımızda son yılların en popüler olgusu tanımını doğruladığını görebiliriz. Küçük bir  istatistik vermek gerekirse tüm dünyada toplam facebook kullanıcısı 600 milyondan fazla yani her 10 kişiden 4’ünün facebook hesabı var. Türkiye’de ise toplam 30 milyon 249 bin 340. Yani nüfusun yüzde 40’ının facebook hesabı var. Twitter da ise durum şöyle: Burson-Marsteller’ın araştırmasına göre, 125 ülkede 264 hükümet yetkilisinin hesabını kapsıyor. Toplamda 264 dünya liderinin Twitter üyeliği bulunuyor. Liderler, bugüne kadar 350 binden fazla tweet atarken, toplam takipçi sayıları da 52 milyonun üzerinde. Facebook ve Twitter’in istatistik sonuçları ortadayken toplumsal olaylardaki gücünü de yüksek olduğu son yaşanan Arap Baharı ve Gezi Parkı olaylarında kendini öne çıkarmış oldu. Arap Baharı'nın başladığı ve dünya genelinde sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olmalarıyla ün salan Tunus, 2 milyon 925 bin 840 facebook kullanıcısına sahipken, Mısır’daki oran ise 9 milyon 544 bin 400.

Sosyal paylaşım sitelerindeki durum böyleyken, Medya Keşan Gazetesi olarak her pazartesi sizlere yerelde ve yurtta sosyal paylaşım sitelerinde hesapları bulunan siyasilerin, sanatçıların, gazetelerin, dergilerin, ünlülerin ve ünsüzlerin  kendi hesaplarındaki paylaşımlarını bu sayfadan yayımlayacağız. Buradaki amacımız da özellikle yerelde sosyal paylaşım sitelerinde hesapları bulunan kullanıcıların paylaşımlarını siz okuyucularımıza aktarmak.

Bu hafta twitter ağırlıklı bir sayfa yapısı olacak, bu yüzden yerelde Medya Keşan resmi Twitter hesabında (https://twitter.com/medyakesan) takip edilenler ve takipçilerimiz arasından seçtiklerimizi sizlerle paylaşacağız. Eğer, Twitter veya Facebook hesabınızdaki paylaşlarınızı sayfamızda yayımlanmasını istiyorsanız [email protected] e-mail adresimize yollayabilirsiniz.