Siğilli Köyü Muhtarı Kadir Keçici,  dün yaptığı açıklamada, 2 yıldır yaşadıkları su sorunundan yeni açılan kuyu sayesinde kurtulacaklarını bu nedenle çok sevinçli olduklarını belirtti. Yeni açılan su kuyusu başında hatıra fotoğrafı çektiren Keçici, göreve geldiği günden beri köylerinde eski kuyuda yeteri kadar su toplanmaması nedeniyle 2-3 günde bir suların kesildiğin bu nedenle bugüne kadar çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını ama artık bu sorunun sona erdiğini söyledi.

SATTE 18 TON SU ÇIKACAK

Yeni açılan kuyuda saniyede 5 litre, saatte 18 ton su çıktığını ve bu suyun tüm köyün ihtiyacını karşılayabilecek bir miktar olduğunu da söyleyen Keçici, “Göreve geldiğim günden beri yani 2 yıla yakın bir zamandır köyümüzün su sorununu çözmek için uğraşıyorum. Köyümüz 200 hane ve yaklaşık 1000’in üzerinde bir nüfusu var. Bu sorunumuzu geçtiğimiz günlerde AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir’e de ilettim. Onun ilgisi ve Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’in talimatları ile hafta başında eski su kuyumuzun yanında bir kuyu açıldı. 2 gün gibi kısa bir çalışmayla da yeterli olacak kadar su kaynağına ulaşıldı. Şimdi sudan alınan numunenin sonuçlarını bekliyoruz. İnşallah suyun numunesi de iyi gelecek ve halkımız susuzluktan, su sıkıntısından kurtulacak. Ben başta Sayın Milletvekilimiz Şemsettin Emir olmak üzere, Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’e köy halkım adına buradan çok teşekkür ettiğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

EN ÇOK ADNAN VURAL İLGİLENDİ

Köylerinin su sorununu Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşanlı üyelerine de defalarca anlattığını, yardım ve destek istediğini de ifade eden Keçici,  sözlerini şöyle tamamladı: “AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Adnan Vural bizim bu su sorunumuzla çok yakından ilgilendi. Bu nedenle başta Adnan Vural olmak üzere diğer il genel meclisi üyelerimize, Edirne İl Özel İdare Sekreterliği yetkililerine ve personeline de çok teşekkür ediyorum.”