Dün, saat 10.00 sıralarında, İpsala’ya bağlı Yapıldak Köyü yakınlarında yapımı devam eden Hamzadere Barajı'nın sulama kanalı inşaatında meydana gelen göçükte 3 işçi yaralandı, 1 işçi ise kayboldu.

Hamzadere Barajı'nın sulama kanalı inşaatında çalışma devam ederken, kazıdan yığılan toprak, beton kalıpları hazırlayan 4 işçinin üzerine kaydı. Göçükte toprak altında kalan 4 işçiden Eyüp Çatalbaş (30), çevredekilerin de yardımıyla yaralı olarak kurtulurken, İlker Karagedik (28), Mehmet Taneli (22) ve Veli Gök toprak altında kaldı. Diğer işçilerin telefonla ihbarı üzerine Edirne AFAD, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri bölgeye ulaşarak, göçük altında kalan 3 işçinin çıkarılması için çalışma başlattı.

İlk olarak toprak altından çıkarılan İlker Karagedik, hazır bekletilen ambulanslardan biriyle Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Toprağın altında kalan ve ekiplere bağırarak sesini duyuran Mehmet Taneli'ye ise yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından saat 15.00 sıralarında ulaşıldı. Sağlık ekipleri Taneli'yi konuşturarak uzun süre moral verdi. Bir bacağının kırıldığı tespit edilen Mehmet Taneli de işçiler ve AFAD ekiplerinin çalışması sonucu toprağın altından çıkarılarak ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ekipler, kendisinden haber alınamayan Veli Gök’e ulaşmak için çalışmalarını sürdürdü ancak bir sonuç alamadı. Çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yaralılardan, Eyüp Çatalbaş ve Mehmet Taneli’nin hayati tehlikeleri bulunduğu için Yoğun Bakım Servisi’nde tutulduğu, İlker Karagedik’in ise ortopedi servisinde tedavi gördüğü öğrenildi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.