Keşan İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ekiplerince dün, Korudağ’daki ormanlık alanda 16’sı çocuk toplam 66 Suriyeli sığınmacı bulundu. Ekipler, bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra da Keşan-Gelibolu kara yolunda yaptıkları kontrolde, 10’u çocuk 51 Suriyeli sığınmacıyı ele geçirdi.

Son günlerde artan Suriyeli sığınmacıların yurt dışı mücadelesinde, kaçakçılar farklı yollar denemeye devam ediyor. Keşan’daki denetimlerin sıklığı nedeniyle Malkara’dan Şarköy istikametine kaçan kaçakçılar, bu kezde köy yollarından Korudağ’a ulaşarak Suriyelileri burada saklıyor. Daha sonra gecenin geç saatlerinde boş otobüslerle gelerek buradaki Suriyelileri alıp Çanakkale’ye bırakıyor.

DEVRİYE SIRASINDA GELEN SESLERDEN ŞÜPHELENDİLER

Keşan İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri, dün saat 15.00 sıralarında Korudağ mevkisinde devriye görevi sırasında ormanlık alan içersinden gelen seslerden şüphelendi. Yerlisu köyünde bulunan ormanlık alana giden jandarma ekipleri, burada ormanlık alan içersine bırakılmış 16’sı çocuk 66 Suriyeli sığınmacıya denk geldi.

ÇANAKKALE’DEN YUNANİSTAN’A GEÇİRİLİYORLAR
Yapılan sorguda Suriyeli sığınmacıların sabah erken saatlerde otobüslerle Korudağ’a getirilerek bırakıldığı, aynı günün gecesi ise yine gelecek olan boş otobüslerle buradan alınarak Çanakkale’nin Gürpınar mevkisine götürüleceği, buradan ise yaklaşık 1 kilometrelik yaya yolculuğun ardından botlarla Yunanistan’a geçireceği öğrenildi.

GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Ormanlık alanda yakalanan Suriyeli sığınmacılar, Jandarma tarafından çağırılan otobüsle, İstanbul’a gönderildi.

Jandarma ekipleri, Keşan’ı geçmek için her türlü yolu deneyen ve Suriyeli sığınmacıları ölüme götüren insan tacirlerine göz açtırmayacaklarını ve bu yönde denetimlerin sıklıkla devam edeceğini söyledi.

1 SAAT GEÇMEDEN 51 SURİYELİ SIĞINMACI DAHA YAKALANDI

Keşan İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ekiplerince, bu olayın üzerinden 1 saat geçmeden, aldıkları bir ihbar üzerine Keşan-Gelibolu kara yolunda pusu kurdu. Gelibolu’dan Keşan yönüne gelen Sercan Ay (27) yönetimindeki 34 GE 1371 plakalı ve Mutlu Meydan (30) yönetimindeki 34 GE 1877 plakalı minibüsleri Yerlisu yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonu önünde durdurdu. Minibüslerde yapılan aramada, 10’u çocuk toplam 51 Suriyeli sığınmacı ile çok sayıda can yeleği, bot ve kürek ele geçirildi.

Suriyeli 51 sığınmacı da, olay yerine çağırılan başka araçlarla İstanbul’a gönderildi.