TEM Otoyolu’ndaki gişeler yakınında 4 gündür bekleyen Suriyeli mülteciler, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’le Cuma Namazı’nı kıldıktan sonra otoban üzerinden Yunanistan sınırına doğru yürümeye başladı. Mülteciler, sınıra yakın noktada polis ve jandarma tarafından kurulan barikatla durduruldu.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, otoyolun güvenlik şeridinde önlem aldığı alana seccadelerini seren Suriyeliler için Kadı Bedrettin Camii İmam Hatibi Hasan Cerrah tarafından “İslam'da kardeşlik, birlik ve beraberlik” konulu hem Türkçe hem de Arapça olarak hutbe verildi. Namazdan önce Edirne Valisi Dursun Ali Şahin makam aracı ile Suriyeli mültecilerin beklediği TEM Otoyolu’na geldi. Daha sonra Vali Şahin otoban kenarında mültecilerle birlikte Cuma Namazı’nı kıldı. Şahin, namaz sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli mültecilerin temsilcilerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini, ancak 1 Kasım seçimi nedeniyle milletvekili aday listelerinin hazırlanmasından dolayı görüşmenin gerçekleşemediğini söyledi.

ÖNCE SINIRA SONRA KENT MERKEZİNE YÜRÜMEK İSTEDİLER

Namazın ardından otoban kenarındaki araziden şehir merkezine yürüyüşe geçen yaklaşık 700 sığınmacı, gişelere 50 metre kala jandarma barikatıyla karşılaşmaları üzerine sloganlarla ve oturarak durumu protesto etti. Daha sonra jandarma barikatı kaldırılarak yürüyüşlerine izin verilen grup, yeniden yaklaşık 15 kilometre mesafedeki şehir merkezine doğru yürümeye başladı. Şehir girişine kadar yürüyen sığınmacılar polis tarafından durduruldu. Güvenlik güçleriyle sığınmacılar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.