AYŞİN SEÇİL GEZER

Daha önceden taş ocağı olan alanda yapılan fidan dikimine; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Abdullah Erdoğan, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğretmenler ile yüzlerce öğrenci katıldı. 

Katılımcılar tarafından 5 hektar alana 2 bin adet fıstık çamı ve servi dikildi. 

FİDAN DİKİMİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Nuri Özder, “Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde devam eden ‘Milletimizle Birlikte daha Yeşil Türkiye’ kapsamında fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Hem şehitlerimizin anısına hem de Orman Haftası kapsamında burada bir etkinlik yapıyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

KEŞAN ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ BİR DAHA ANDI

Hüseyin Boyalık ise şunları söyledi: “Keşan her zaman farkındalığını gösteriyor. Keşan’da duyarlı vatandaşlarımızın katılımıyla taş ocağı ve kötü görüntüsü olan bir arazide fidan ekiyoruz. Adını da ‘Şehitlerimiz ve gazilerimiz için fidan dikiyoruz’ koyduk. Hem Çanakkale Şehitlerini Anma hem de Orman Haftası’nın başlangıcında Keşan halkını ve özellikle gençlerimizi gelecekte bir fidanla buluşturmak ve yeşil bir doğa bırakmak bizim görevimiz. Bunu da yerine getiriyoruz. Bu organizasyon Keşan için çok önemli. Ağaç sevgisini çocuklarımıza küçük yaşta öğretelim. Taş ocakları doğanın tahrip edilmesi anlamında sürekli gündemde. Ancak bu taşın bir şekilde çıkarılması lazım. Evlerin, köprülerin, barajların yapılmasında ham madde olarak kullanılıyor. Ancak faaliyetin tamamlanmasının ardından bu alanlar yeşillendirilmeli. Taş ocakları ağaçları tahrip ettiği için devlete para ödüyor. Burasını sembolik olarak yaptık. Devletimiz diğer alanlarda orman müdürlüğü eliyle ağaçlandırıyor. Bugün Keşan şehitlerimizi ve gazilerimizi bir daha andı” 

Fidan dikme etkinliği yaklaşık 2 saat sürdü.