Taksim’de Gezi Parkı protestosuyla başlayan ve daha sonra hükümetin politikalarına tepkiye dönüşen eylemleri bastırmak amacıyla geçen cumartesi günü saat 21.50’de başlayan polisin sert müdahalesine ülkenin her yerinden tepki yağıyor.

Direnişçilerin üzerine biber gazı, içeriği belli olmayan maddelerin de bulunduğu tazyikli su, jop ve orantısız güç kullanılarak yapılan müdahaleye tepki amacıyla Keşan’da “Taksim’de Yaşanan Vahşete Keşan Halkı da Direniyor” etkinliği düzenlendi.

GECE GÜNDÜZ DİRENİŞ SÜRÜYOR

Geçen cumartesi akşamını pazara bağlayan gece yarısı, Tekel Meydanı’nda toplanan yüze yakın kişi Hükümet aleyhine protestoda bulundu.

Vatandaşların sosyal ağlar üzerinden haberleşip Tekel Meydanı’nda toplanmaya başlamasının ardından alana gelen Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, protesto eden vatandaşların yanına giderek, “Sabah üniversite sınavı var. Gündüz yürüyüşlerinde hiçbir sorun olmadı. Fakat yarın çocuklarımız bir kez girecek bu sınava. Çocukların rahatsız olup, sınavdan başarısız olmasını istemeyiz. Bugünlük toplanmanız yeter. Bu konuyu kendi aranızda bir düşünün. Çocuklar rahatsız olmasın diye bir çok eğlence mekanını bu gecelik kapattık.” şeklinde konuşarak eylemi sona erdirmeye davet etti.

Protestonun devam ettiği bir anda ise gösteri ile alakası olmayan iki grup arasında çıkan kavga ise emniyet ekiplerince büyümeden sona erdirildi.

Alanda toplanan yaklaşık 100 vatandaş ise Ahmet Yıldız’ın bu iyi niyetli davranışının ardından sessizce alandan dağıldı.

PAZAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞ VE OTURMA EYLEMİ

Olayların protestosu geçen pazar günü de sürdü.  Eski İtfaiye binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi saat 19.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü, ardından da Atatürk Parkı’nda oturma eylemi yaptı. Çoğunluğu gençlerden oluşan kortej, Hastane Caddesi, Önder Caddesi, Tekel Meydanı, İnönü Caddesi güzergahını izleyerek ve hükümet aleyhtarı sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na ulaştı.

KARAGÖZ: DİRENEN İNSANLARIMIZIN BAZILARINI KAYBETTİK

Burada Keşan Demokrasi Platformu adına Hasan Karagöz tarafından yapılan açıklamada, 20 günden beri devlet yetkililerinin yalanlarını dinlemekten bıkıldığı belirtilerek şöyle denildi: “Bugün Türkiye genelinde 31 Mayıs’tan bugüne kadar, direnen insanlarımızdan bazılarını kaybettik. Bu insanlarımızın ülke genelinde bugün anması var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağız.”

KANIŞKAN: DİRENİŞİMİZ, İNSANLIK DIŞI UYGULAMALAR SONA ERENE KADAR SÜRECEK

Daha sonra yine Demokrasi Platformu adına mikrofona gelen Kanışkan, Taksim Direnişi’ne halkın ve gençlerin destek verdiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreç içerisinde pek çok insan yaralandı, pek çok can kaybettik. Onların anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Direnişimiz bundan sonra da bu insanlık dışı uygulamalar sona erene kadar sürecek. Herkesin bu anlamdaki duyarlılığına ve birlikte yürüyüşümüze destek verdiğiniz için teşekkür ediyoruz.”

YAĞCI: YALAN ÜZERİNE KURULU BİR SİYASET SÜRDÜRÜLÜYOR

Son olarak söz alan Rasim Yağcı da 20 günden beri sürdürülen hak arama ve özgürlük mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğinin altını çizerek şöyle dedi: “Büyük Keşan’ın büyük yürekli insanları. Bugün yalan üzerine bir siyaset sürdürülüyor. Medya’ya ciddi bir karartma uygulandı. Bu Tayyip’in ve AKP’nin karartması. Ancak denize düşen yılana sarılır misali görüyorsunuz meydanlarda kuru kalabalıklarla gövde gösterisi yaparak yalanlara sarılıyor. AKP’nin yalanlarına kanmadığımız ve son vermek için buradayız. Medya’nın yalanlarını protesto etmek için buradayız. Türkiye’de büyük emekçi yürüyüşü ve büyük grev dalgası, Gezi Parkı’ndaki genel özgürlük mücadelesiyle bütünleşmiştir. Meydanlarda aynı coşkuyla buluşmak istiyoruz.”

ATATÜRK PARKI’NDA OTURMA EYLEMİ

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı önünden Atatürk Parkı’na geçen protestocular, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.