Keşan Ortopedik Engelliler Derneği eski Başkanı Taner Aykut, yaptığı yazılı açıklama ile Fikret Akan’ın kendisi hakkında yerel basına yaptığı açıklamaya ve yönelttiği eleştirilere sert bir dille cevap verdi.

 Fikret Akan’ın açıklamalarını saçma bulduğunu ifade eden Aykut, “Gülünç ve komik buldum. Benim için eski Türk filmleri gibi saçmalık doluydu. Fikret Akan, benim muhatabım değil, bana cevap vermek haddin değil, biraz haddini bil. Sayın Fikret Akan sen ne iş yapıyorsun; siyasetçi mi, dernekçi mi? Siyaseti çok güzel yapıyorsun. Çünkü bir gün ‘A’ partisin de bir gün ‘B’ partisinde ama sen ‘C’ partisinde de yer alanlardasın.” dedi.

SENİN BAŞKANLIĞINI DA BİLİYORUZ

Aykut, açıklamasına şöyle devam etti:  “Bence sen sağlam insanlar dernekten elini çeksin diyeceğine bu engelli derneklerinden siyasi ellerini sen çekmelisin” diye sürdüren Taner Aykut, açıklamasına şöyle devam etti: “Sen kimsin ki sağlam insanları dernekten kovuyorsun? Derneğimizin 200 engellisi kötüde sen mi iyisin? 2009 yılına kadar engelli bireyler huzur ve arkadaşlık dostluk içindeydi. Sen 2009’da engelli derneği varken gidip bir tane daha engelli derneği kurdun. Sebep koltuk sevdan. Koltuk sevdan için engelli arkadaşları bir birine düşürdün, bizleri ikiye böldün. Beni başkan yaptığını söylüyorsun; benim başkan seçildiğimde sen dernek kurup diğer dernekte başkanlık yapıyordun. Hala da çıkıp sıkılmadan beyanatlar veriyorsun. Bu dernek 04.11.1995 yılında kuruldu. Biz bu yıllardan sonra derneğe sahip çıkarken, sen otobüs şoförlüğü yapıyordun. Bu derneğe kimlerin zarar verdiğini bizler ve benden önceki yönetimlerde ki büyüklerim çok iyi biliyor. Senin başkanlığını da biliyoruz. Kendini neredeyse peygamber ilan edeceksin. Benim arabam değil bisikletim bile olmadı bugüne kadar, evim kira, bankalarda açılmış hiç bir hesabım yok. Ama senin yönetimin ve başkanlığın da arabanın plakalarına yakıt kararları bile var.”

HER ŞEY ORTADA

 Akan’ın 4 yılda verdikleri hizmeti abartılı bulmalarının doğru olduğunu, kendilerinin gün boyu büroda oturup fal baktığını iddia eden Aykut, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Engellinin ihtiyacı, engelliye hizmet aşkı nedir bilemezsin. Benim teslimat belgelerim de her şey ortada ve belgelerim dernek bürosunda. Çok istiyorsan sana hem teslimat belgelerini hem de fotoğraflarını sunarım. Bizde belgeler ortada, senin başkanlığında ki gibi belgeleri makbuzları evde tutmadık. Kesilen bir makbuzu diğer yönetici görmesin diye evlerde saklamadık.”