Dün saat 15.15 sıralarında Keşan-Enez karayolunda meydana gelen kazada, 1 çocuk hayatını kaybederken, 1 kişi de ağır yaralandı. Hayatını kaybeden 11 yaşındaki Burak Doğan’ın Keşan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nde görevli polis memuru Erdal Doğan’ın oğlu olduğu öğrenildi.

Kaza, Enez’den Keşan yönüne gelen Ethem Karasu (50) yönetimindeki 34 DH 8676 plakalı hafif ticari aracın, Keşan’dan Enez yönüne giden Hasan Aksoy (52) yönetimindeki 34 TN 0771 plakalı beton mikseriyle, Kılıçköy girişinde çarpışması sonucu meydana geldi. Şerit ihlali yaparak miksere çarpan hafif ticari araç hurdaya dönerken, takla atıp tarlaya devrildi. Mikser ise çarpışmadan sonra Kılıçköy’lü Mustafa Demirtaş’a ait evin duvarına çarparak, eve hasar verdi.

Kazanın ardından haber verilmesi ile olay yerine 112 Acil Servis ambulansları, Keşan Belediyesi’ne ait kaza kırım aracı ile jandarma ve polis ekipleri geldi.

Kazada hafif ticari araçta sıkışan 11 yaşındaki Burak Doğan, kaza kırım aracı ile sıkıştığı yerden çıkarıldı ancak sağlık ekipleri tarafından hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada ağır yaralanan sürücü Ethem Karasu ise 112 Acil Servis ambulansı ile Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Jandarma olay yerinde güvenlik önlemi alırken, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Muhammet Ali Akkuş’un incelemesinin ardından Burak Doğan’ın cesedi Keşan Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Acı haber ise Keşan Bölge Trafik ve Denetleme İstasyon Amirliği’nde görevli polis memuru Erdal Doğan’a görevi başında verildi. Olay yerine gelen baba Erdal Doğan ve kızı Büşra Doğan, küçük Burak’ın ölüm haberi ile yıkıldı. Kazayı haber alan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Bayram Arslan ve mesai arkadaşları ile Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ve Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen de Doğan’ı yalnız bırakmadı ve acısını paylaştı.

Ağır yaralı Ethem Karasu’nun ise hayati tehlikesinin devam ettiği ve Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

Kaza nedeniyle jandarma olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemi alarak, yolu trafiğe kapadı ve trafik akışı köy içindeki alternatif yoldan verildi.

Erdal ve Ayşe Doğan çiftinin oğulları, Büşra Doğan’ın kardeşi olan Burak Doğan’ın cenazesi, memleketi olan Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde bugün toprağa verilecek.

Burak Doğan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları ile polis camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.