HABER MERKEZİ

olak’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

ŞİDDETLE KINIYORUZ

“27 Mayıs 2017 tarihinde Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’nin de içinde olduğu Edirne Emek Meslek Örgütleri platformunun hukuksuzca ihraç edilenler ile açlık grevindeki Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın işlerine iade edilmesi talebiyle yapacağı basın açıklamasının Edirne Valiliğinin izin vermemesi nedeniyle DİSK toplantı salonunda basın toplantısı olarak yapılacağını, PTT önüne gelen sendika üyelerine duyurmaya, onları yönlendirmeye çalışan 5 arkadaşımızın hukuksuzca gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz.

YASALARA UYMAYA DAVET EDİYORUZ

Anayasanın 26. Maddesinde açıklanan ; “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.” hükmüne göre Anayasa ile güvence altına alınmış ‘Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetimizi’ korumakla görevli emniyet güçlerinin arkadaşlarımızı hukuksuzca gözaltına almalarını protesto ediyor ve görevlileri yasalara uymaya davet ediyoruz.

OHAL KALDIRILMALI, KHK’LARA SON VERİLMELİ

OHAL ve KHK hukuksuzluğu karşısında susmayacağımızı, emek ve meslek örgütleri ile dayanışma içerisinde baskılara karşı mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. OHAL kaldırılmalı, KHK’lara son verilmeli, hukuksuzca ihraç edilen emekçiler işlerine bir an önce iade edilmelidir. Arkadaşlarımızın gözaltına alınması ve yaşanan tüm hukuksuzlukların peşini bırakmayacağımızı, takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”