KeşanTicaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, dün yaptığı açıklamada; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 69. Genel Kurulu’yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Keşan TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 16.30 sıralarında başlayan açıklamada Helvacıoğlu, genel kurulun birlik ve beraberlik mesajları verdiğini söyledi.

“TOBB YÖNETİM KURULU’NDA TRAKYA’YI TEKİRDAĞ TEMSİL EDECEK”

TOBB’un 69. Genel Kurulu’nda Rifat Hisarcıkoğlu’nun başkanlık görevine yeniden seçildiğini

kaydeden Helvacıoğlu, şunları söyledi: “TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenen 69. Genel Kurul’da Hisarcıklıoğlu, bin 734 delegenin imzasıyla aday gösterildi. Seçimlere tek aday olarak giren Hisarcıklıoğlu oyların tamamını alarak, 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. Trakya’dan 25’e yakın oda ve borsa delegeleriyle seçimlerde hazır bulunduk. Genel Kurul’da, Tekirdağ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cengiz Günay arkadaşımız, Trakya’yı temsilen 14 kişilik yönetim kurulunda yer aldı.”

“2 NUMARALI KOMİSYONDAKİ GÖREVİM SÜRÜYOR”

TOBB Yönetim Kurulu’ndan sonra ikinci önemli komisyon olan Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu’ndaki görevinin de sürdüğünü kaydeden Mustafa Helvacıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu’nda yeniden yer aldık. Geçen dönemdeki görevimiz, bu dönemde de bize kısmet oldu. Eylül ekim ayları içerisinde yapılacak olan toplantıda, başkan ve başkan yardımcısı olarak görev dağılımı yapılacak. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası adına başkanlık görevi için aday olacağız. Bölgemizi en iyi şekilde temsil etme adına çalışacağız. TOBB’da iki numaralı komisyonun içerisinde olmak bölgemizi ve iş camiamızı memnun etmiştir.”

“TOBB TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ

TOBB’un, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Helvacıoğlu, “Ekonomik anlamda yaklaşık 14 milyon insana istihdam sağlayan camia kendisine yakışır bir genel kurul gerçekleştirdi. Genel kurulda birlik ve beraberliğin sağlanması da güzel bir durumdu. Camia olarak, birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza çalışmaktan onur ve gurur duyacağız. Oda ve borsaların desteği ile ‘birlikte güçlüyüz’ sloganıyla bu dönemde Türkiye ekonomisini ilk 10’a sokacak güce sahibiz. İş camiamız, 2023 yılına hazırlıklı şekilde ekonomiye değer katacak projeler üreteceklerdir.” dedi.

“BÖLGE OLARAK TOBB’LA BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”

Bölge olarak, TOBB’la birlikte hareket edildiğine işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borası ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu çalışmanın onurunu yaşadık. Hisarcıklıoğlu’nun da, bize bakış açısı olumlu yöndedir. Kendisi bölgemizdeki kurumların birlikte hareket etmesinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Seçimlerde, Edirne’de 7 odadan 5’inde değişiklik yaşanırken; İpsala Ticaret Borsası ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Türkiye’de oda ve borsalarda yapılan seçimlerde başkanlar düzeyinde %49, delege düzeyinde ise, %69 oranında bir değişiklik yaşandı. Bu dönem, Ticaret ve Sanayi Odalarına ilgili çoktu. Keşan olarak, yarışsız ender odalardan biriyiz.”