Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında bulunan ve sosyal güvenceden yoksun aileler için Keşan’da TOKİ tarafından yapılmakta olan Sosyal Konutlar için başvuruların bugünden itibaren (1 Ekim)  başladığını bildirdi. 

Vakıf Başkanı Bekir Dınkırcı, geri ödemeli olarak edinilecek bu konutlar için, 30 Ekim 2013 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurulması gerektiğini belirtti.

Açıklama şöyle:

Keşan sınırları içerisinde TOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında toplam 736 adet konut yapılmaktadır.

Konutlar maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme koşulları ile taksitli olarak satışa sunulacaktır.

Söz konusu konutlar için başvuruda bulunmak isteyen ve Keşan sınırları içerisinde en az 1 (Bir) yıldır ikamet edenler başvurularını şahsen 01 -30 Ekim 2013 tarihleri arasında başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte KEŞAN Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapmaları gerekmektedir.

A.BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru sahiplerinin aşağıda yer alan özellikleri taşıması gerekmektedir.

a-T.C. vatandaşı olmak

b-21 yaş ve üzeri olmak,

Ancak;

* Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmaz.

* Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekâr bayanlarda yaş şartı 21 yaş ve üzeri olarak belirlenir.

a-Kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak

b-3294 sayılı Kanun’a uygunluğu ilgili SYD Vakfı tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak

c-Konutların bulunduğu İl veya İlçe sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet etmek,

d-Kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak

e-Bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak,

f-TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak,

B.BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru Sahipleri;

a-Nüfus Cüzdanı fotokopisi

b-İkametgâh ilmühaberini [konutların yapılacağı yer sınırları içerisine en az 1 (Bir) yıldır ikamet ettiğine dair]

c-T.C. Kimlik Numaralarını (bütün aile bireylerinin)

d-Ayrıca özürlü vatandaşlarımız özürlü kimlik kartının fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 50 özürlü olduğuna dair)

İbraz edeceklerdir.

 Başvuru sahibi ayrıca Başvuru Formunda istenilen diğer belgeleri vermekle yükümlüdür.

 Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.

 Yukarıda yer alan başvuru şartlarına sahip olan;

* 1. Kategori olan “En az %50 özürlü vatandaşların”

* 2. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”

Başvuruları ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecektir.

3294 sayılı kanun kapsamında bulunan özürlü vatandaşlar için söz konusu il/ilçede yapılacak toplam konut sayısının % 10’una kadar kontenjan ayrılacaktır. Yüzde hesaplanması sonucunda 0,1’lik artış bile özürlülerin lehine bir üst tam sayıya tamamlanır.

C. HAK SAHİPLERİNİN BELİRLENMESİ

Başvuruların yapılmasının ardından Vakıf tarafından hakkında 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğuna dair Vakıf Mütevelli Heyet Kararı alınanlar arasında konut hak sahiplerini belirlemek üzere TOKİ tarafından belirlenecek yer ve tarihte, asil ve yedek fayda sahipleri kurası noter huzurunda çekilecektir. Kurada % 50 oranında yedek liste belirlenecektir.”