Özdemir: “Evlerimizin teslim edilmesini istiyoruz”

 

Keşan’da TOKİ tarafından yaptırılan Sosyal Konutların bazı eksiklikleri nedeniyle hak sahiplerine teslim edilmemesine gösterilen tepkiler her geçen gün artıyor.

Karanlıkdere Mevkii’nde dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak yaptırılan 736 sosyal konutun hak sahiplerinin belirlendiği kura çekimi 2 Aralık 2013 Pazartesi günü düzenlenen bir törenle yapılmıştı. Kura çekiminin üstünden 204 gün geçmesine rağmen konutların hak sahiplerine teslim edilmemesine duyulan tepkiler her geçen gün artarak sürmeye başladı. Çektikleri kura ile sosyal konutlardan ev almaya hak kazanan vatandaşlar dün bir kez daha protesto eylemi yaptı.

EMNİYET MÜDÜRÜ YILDIZ DA ORADAYDI

Saat 14.30 sıralarında Yenimescit Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan hak sahibi vatandaşlar adına Mahalle Muhtarı Fikret Kantar bir basın açıklaması yaptı. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı açıklamayı İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen ve görevli personel de takip etti.

EMNİYETE TEŞEKKÜR

Basın açıklamasını okuyan Kantar, TOKİ konutlarının teslim edilmemesinin uzun bir süreci kapsadığını belirterek, “Konutlarda yaşanan hırsızlık olayları bizim mahallemizde yaşayan vatandaşların üzerine atıldı. Bu konuda yaşananların bizimle alakalı olmadığını tespit eden emniyet güçlerine başta Emniyet Müdürümüz Ahmet Yıldız olmak üzere hepsine teşekkür ediyoruz.dedi.

MAĞDURİYET GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

2 Aralık’ta yapılan TOKİ Sosyal Konutları kura çekiminin üzerinden bu yana 204 gün geçtiğini ifade eden Fikret Kantar, şunları söyledi: “Kura çekiminde hak kazanan ev sahipleri lehine TOKİ tarafından hiçbir adım atılmamaktadır. İnsanlarımızın artık bu konuyla ilgili mağduriyetleri gün geçtikçe artmaktadır. Yenimescit Mahallesi Muhtarlığı olarak biz de mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızdan konuyla ilgili olarak eleştiriler almaktayız. Ancak vatandaşlarımıza da hak veriyoruz. TOKİ konutlarıyla ilgili olarak karşılarında hiçbir yetkili bulamayan vatandaşlarımız muhtarlığımıza başvuruda bulunuyor. Mahalle muhtarı olarak mahallemdeki vatandaşlarımın bu konuda sonuna kadar arkasında olacağımın, haklarını arayacağımın sözünü veriyorum.”

EKSİKLER TAMAMLANSIN KONUTLAR TESLİM EDİLSİN

Yaz döneminde mahallede ikamet eden vatandaşların çalışmak amacıyla çeşitli yerlere gittiklerinin altını çizen Kantar,açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mevsim itibarıyla barınmada şimdilik olağanüstü bir sıkıntı yok ama iki ay sonra sonbahar mevsimine gireceğiz. Bu mevsimde vatandaşlarımızın barınmayla ilgili sıkıntıları artacak. Doğal olarak konutlar yine gündeme gelecek ve bu şekilde giderse bir sonuç alınamayacak. Peki, bu konutlar kış aylarında teslim edilirse bu vatandaşımız ne yapacak? Kış döneminde mahallemiz insanının maddi durumu kötü oluyor. Bu insanlar taşınmak için gerekli parayı ve çocuklarının eğitimini nasıl karşılayacak? Bundan dolayı ivedilikle TOKİ’deki eksiklerin tamamlanmasını ve hak sahiplerine teslim edilmesini bekliyoruz.”

SALİH ÖZDEMİR: BİZE CEVAP VERECEK BİR YETKİLİ YOK MU?

Muhtar Fikret Kantar’ın ardından söz alan sosyal konut hak sahiplerinden Salih Özdemir, TOKİ konutlarının teslimi konusunda günlerdir mücadele verdiklerini dile getirerek, “Biz evlerimizin bir an önce teslim edilmesini istiyoruz ama bu konuda hiçbir yetkiliden herhangi bir cevap alamadık. Konutların neden teslim edilmediğini öğrenmek istiyoruz. Mağduriyetimiz her geçen gün artıyor. Bize bu konuda cevap verecek bir tane yetkili yok mu?” dedi.

Kalabalık grup, yaklaşık 15 dakika kadar süren açıklamanın ardından sessizce dağıldı.