Çorlu Gazetesi ve Bulgaristan'ın Burgas merkezli ulusal gazetesi Çernomorenski Far'ın (Karadeniz Feneri) işbirliğiyle düzenlenen Sivil Toplum Diyalogu-III Medya Hibe Programı Çerçevesinde Avrupa İçin Medya Girişimi adlı projenin resmi açılışı töreni gerçekleştirildi.  Proje, Trakya'da özel sektör bazında hem bir ilk hem de tek olması ile hibe programları arasında dikkat çekti.

Çorlu Belediyesi seminer salonunda gerçekleştirilen açılış toplantısı Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Çorlu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Engin Anıl, Çorlu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Göksel Gürsoy, Karadeniz Feneri Gazetesi Yöneticisi Dimitır Nikolov, Karadeniz Feneri Gazetesi Yayın Yönetmeni Yardımcısı Silvia Satorov, Projede görevli olan muhasebeci Seval Özel ve proje teknik asistanı Nasibin Kaya, gazete çalışanları, Çorlu'da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmaların ardından Çorlu Gazetesi, Karadeniz Feneri Gazetesi'nin kuruluşlarından günümüze kadar yürüttükleri yayın faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Çorlu ve Burgas şehirleri coğrafi, tarihi, kültürel ve sosyal yönleriyle slayt gösterisi eşliğinde tanıtıldı. Proje ortağı olan iki gazetenin yönetici ve muhabirlerinin proje hakkında görüşlerini ifade ettikleri videolar da izletildi. Türkiye ve Bulgaristan'da faaliyet gösteren iki gazetenin ilişkilerinin geliştirilmesini, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmalarının sağlanmasını ve meslek hayatlarının başında olan basın mensupları ve gazetecilik öğrencilerine eğitim verilmesini kapsayan proje 14 Ocak 2016 tarihinde sona erecek.