28 Haziran 2014 Cumartesi günü Seydiköy’de meydana gelen olayda, kanala devrilen traktörün altında kalan kişi hayatını kaybetti.

Olay, saat 08.15 sıralarında Seydiköy’deki Han Tepesi mevkiinde meydana geldi. 22 FC 894 plakalı traktörü ile Boztanlık mevkiindeki domates tarlasını sulamak üzere giden İbrahim Yılmaz (73), Han Tepesi mevkiine geldiğinde, direksiyon hakimiyetini kaybetti ve traktör römorku ile birlikte kanala devrildi. Yılmaz ise devrilen traktörün tekerleği ile toprak arasında ezilerek can verdi. Römorkta bulunan İbrahim Yılmaz’ın kayınbiraderi Necat Öşme (48) ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Haber verilmesiyle birlikte olay yerine 112 Acil Servis ambulansı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile köy halkı geldi.

Jandarma olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, nöbetçi cumhuriyet savcısı Muhammet Ali Akkuş’un incelemesinin ardından İbrahim Yılmaz’ın cesedi, Cenaze Nakil Aracı ile Keşan Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Burada yapılan incelemenin ardından Yılmaz’ın cesedi, otopsi için İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Traktör ve römorku ise kanaldan vinçle çıkarıldı. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.