CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında, yarın Lüleburgaz’da düzenlenecek Tarım Mitingi’yle ilgili bilgi verdi.

Saat 14.30 sıralarında başlayan toplantıya Koyuncu’nun yanı sıra İlçe Sekreteri Serdar Dinçer ve bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“KILIÇDAROĞLU, LÜLEBURGAZ’DA ÇİFTÇİLERLE BULUŞACAK”

Mitingin saat 14.00’te başlayacağını hatırlatan Vedat Koyuncu, şunları söyledi: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya çiftçisinin sesi olmak ve onların sesini Ankara’ya duyurmak için Lüleburgaz’da çiftçilerle bulaşacak. Bu miting, diğerlerinden biraz daha farklı olacak. AKP’nin, çiftçiye kan ağlatan ve bitirme noktasına getiren tarım politikalarına artık dayanacak güç kalmadı. Herkesle olduğu gibi AKP öğrenciyle, çiftçiyle, gençlerle empati kuramıyor. Şu anda, empati özürlü bir iktidarımız var. Sadece çiftçi değil; tüm Trakya halkının hükümete karşı sesini duyurması gerektiğine inanıyorum.”

“TÜRKİYE’DE GİRDİ MALİYETLERİ ÇOK YÜKSEK”

Koyuncu sözlerine şöyle devam etti: “Geçen kış mevsiminde çiftçimiz, tarımdan para kazanamadığı gibi hayvancılıktan da para kazanamadı. Saman fiyatlarının 1 lira olduğu süreçte, süt fiyatları 80 kuruştu. Yaşanan bu durum karşısında çiftçimiz nasıl ayakta kalabilir? Türkiye’de, girdi maliyetleri çok yüksek seviyelerde. Hükümet bunlara çözüm üretmektense dış politikada izlediği başarısız siyasetle bizi tüm komşularımızla kavgalı duruma getirdi.”

“MİTİNG İÇİN ÜCRETSİZ ARAÇ KALDIRILACAK”

Miting için Keşan’dan araç kaldırılacağını aktaran Vedat Koyuncu, şöyle konuştu: “Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 11.00’de ücretsiz araç kaldıracağız. Bu mitinge tüm Keşanlıları davet ediyoruz. Gelin bir olalım, hükümete karşı sesimizi duyuralım.”

MİTİNG 13.30’DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılarak halka hitap edeceği “Tarıma Destek Mitingi”, Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda saat 14.00’te başlayacak.