Trakya Kalkınma Ajansı 2013 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde kabul edilen "Verimli Eğitim İçin Etkili İletişim" projesi semineri, dün İpsala’da başladı.

İpsala Anadolu Lisesi Mehmet Yavaş Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 13.00’te başlayan seminerde, ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Seminere İpsala Milli Eğitim Müdür Vekili Salih Mehmet Engin ve ilgililer katıldı. Seminerde konuşan Engin, eğitim seminerlerinin, 15 Kasım 2013 tarihine kadar süreceğini ifade ederek, şöyle dedi: “Öyle insanlar vardır ki konuştukları zaman soluduğunuz havanın bile onların sayesinde olduğunu zannedersiniz. Yani konuşmaları öyle etkilidir ki bulundukları her ortamda, kısa bir sürede insanları etraflarında halka yapmayı başarırlar ve çevreleri üzerinde kıskanılacak etkileri vardır.   diyecek olursanız, cevap son derece açık: 2013 yılı Trakya Kalkınma Ajansı Temmuz-Ağustos dönemi teknik destek programı kapsamında hazırlamış olduğumuz verimli eğitim için etkili iletişim seminerimizde amacımız, eğitimcilerimizin etkili iletişim teknikleri ve liderlik konularında mesleki yeterliliklerini artırmaktır. Mesleki yeterliliklerimizi üst düzeye çıkartmamız sonucunda eğitim kalitemizde artış meydana gelecektir. Bu artışlar sayesinde okul, öğrenci ve aile ilişkileri olumlu yönde etkilenecektir. Biz de okullarımızda İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak etkili iletişim becerilerini kazandırabilmek amacıyla bu projeyi hazırladık ve eğitimimizi gerçekleştiriyoruz.”

PROJE BEDELİ 13 BİN 500 TL

13 bin 500 TL bütçeli projenin amacının; İpsala’da görev yapan öğretmenlere yönelik hazırlanan “Verimli Eğitim Etkili İletişim Projesi” kapsamında, öğretmenlerin etkili iletişim teknikleri ve liderlik konusunda eğitimler alarak iletişim becerilerinin geliştirilmesi sonucunda eğitim kalitesinin arttırılması olduğu kaydedildi.