Üye belediyelerin faaliyetlerini odak alan ve yaptığı hizmetleri yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlarda paylaşmayı amaç edinen Trakyakent Belediyeler Birliği’nin belediyecilik alanındaki gelişmeleri takip etmek ve belediye personellerinin gelişmelerine her alanda kaynak oluşturmak ve katkıda bulunmak amacıyla hazırlamış olduğu Trakyakent Dergisi’nin 5. sayısı yayınlandı.

Dergide Trakyakent Birlik Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç’ın mesajı yeraldı. Dalgıç’ın mesajı şöyle:

“Değerli Trakyakent Dergisi okuyucuları;

Başarıyla sürdürdüğümüz dergi çalışmalarımızın içerisine yüzlerce gülümseme ve örnek çalışmayı sığdırdığımız bir yılın sonuna yaklaşırken herkese yeniden merhaba.

2013 yılı Üye Belediye Başkanlarımızın öncelik verdikleri faaliyetleri gerçekleştirebilmeleri adına Trakyakent Belediyeler Birliği’nin seçenekler sunduğu, önlerindeki yol haritalarının çıkartılması için katkılar sağladığı, ulusal veya uluslararası proje kaynaklarından yararlanabilmeleri için girişimler geliştirdiği bir yıl olmuştur.

Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı olarak Trakya’mızda ilkleri başaran bir yönetim olma yolunda tüm üye yerel yönetimlerimizle birlikte Türkiye’mizin bu coğrafyasında 2013 yılında da çok önemli ve değerli kazanımlar elde ettik. Bu başarılarımızın artarak devam edeceğinin göstergesi olan dergi ve kitap çalışmalarımız, eğitim çalışmalarımız, proje fikirlerimiz, iş makinesi ve interaktif desteklerimiz daha yüksek boyut kazanarak önümüzdeki dönemde de üye yerel yönetimlerimizin yanında olacaktır. Trakyakent Belediyeler Birliği olarak, 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılı ve sonrasında da üye belediyelerimize ihtiyaç duydukları alanlarda hizmet verebilmek için, belediyelerin teknik, mali kapasitelerini karşılamayı amaçlayan bir çalışma takvimleri oluşturmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Trakyakent Belediyeler Birliği’nin üye belediyelerinin personellerine daha kapsamlı hizmetler sunmasını amaçlayan bu çalışmalarımızdan eğitim faaliyetlerimiz her ay ayrı bir üyemizin ev sahipliğinde, çeşitli eğitim başlıkları altında konuların ilgilileri ile 2014 yılı boyunca paylaşılmaya devam edecektir.”

 2012 yılı Mayıs ayı itibarı ile yayınlanmaya başlayan ve Birliğin çalışmaları ile birlikte Üye Belediyelerinin tanıtımlarının üst düzey şekilde yapılması sağlanan dergide, birinci sayıda Kırklareli, Eceabat ve Mürefte Belediyeleri, ikinci sayıda, Büyükçekmece, Gelibolu ve Velimeşe Belediyeleri, üçüncü sayıda Vize, İpsala ve Barbaros Belediyeleri, dördüncü sayıda Lüleburgaz, Çerkezköy ve İğneada Belediyeleri, beşinci ve son sayıda ise Tekirdağ, Pınarhisar, Enez ve Marmara Belediyeleri ile bu bölgelerde yer alan önemli kültürel ve tarihsel değerler Belediye Başkanlarının röportajları ile birlikte kaleme alınıp, üye Belediyeler ve çalışmalarının ulusal düzeyde tanıtımları sağlandı.

Trakyakent Dergisi 5. sayısı veya daha önceki sayılarını incelemek isteyenler Birliğin resmi web sayfası olan www.trakyakent.gov.tr adresinden sayısal olarak ulaşabilirler. Dergiye sahip olmak isteyen kişi veya kurumların Trakyakent Belediyeler Birliği ile irtibata geçmesi gerekmektedir.