Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (TRAKYAKENT) tarafından düzenlenen "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ve Kamulaştırma" konulu eğitim toplantısı, Keşan Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şapçı Prestige Otel’e ait konferans salonunda yapıldı.

TRAKYAKENT Birlik Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç, konuyla ilgili yayımladığı mesajda, “TRAKYAKENT’in üye belediyelerinin personellerine daha kapsamlı hizmet sunmasını amaçlayan bu çalışmalarımız her ay ayrı bir üye belediyemizin ev sahipliğinde, çeşitli eğitim başlıkları altında, konuların ilgilileri ile paylaşılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay bir benzerini Saray Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz programımızın devamını Keşan Belediyemizde gerçekleştirmeyi planladık. Belediyelerimizin kendi taleplerinden oluşan eğitim başlıklarımız altında biraraya gelen aynı görev koluna taraf personellerimiz aynı zamanda karşılıklı iletişim, deneyim paylaşımı ve kurumlar arası iyi uygulamaları da bu eğitim süreçlerinde yakalama imkanı bulmaktadır. Eylül ayındaki eğitim durağımız Edirne ilimizin en büyük ve gözde ilçelerinden olan Keşan. TRAKYAKENT ve Tekirdağ Belediye Başkanı olarak Birlik Üyemiz Keşan Belediye Başkanımız Sayın Opr. Dr. Mehmet Özcan’a düzenlenen bu eğitime vermiş olduğu destek için teşekkür ediyorum, eğitimlerimizin tüm personellerimize yararlar getirmesini diliyor saygılar sunuyorum.” dedi.

ÖZCAN: TRAKYAKENT FARKLI BİR OLUŞUM YARATIYOR

Toplantının açılış konuşması, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği Üyesi Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından yapıldı. Özcan konuşmasında, “Üyesi bulunduğumuz ve benim de 3 yıl Encümen Üyesi olarak görev yaptığım TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin, eğitim programlarına Keşan’da devam etmesi bizler adına çok güzel. Birliğimiz bu tür programları bölgemizdeki çeşitli ilçe ve beldelerimizde organize ederek farklı bir oluşum yaratıyor. Son dönem çalışmalarıyla adından oldukça sık söz ettiren bir kuruluş olan TRAKYAKENT Belediyeler Birliği, eğitim programlarının yanında ulusal ve uluslararası programlarıyla da gündemde yer alıyor. Bizler üye Belediye Başkanları olarak TRAKYAKENT’i takip etmeyi sürdürüyor ve bu çalışmalarda yer alarak destek vermeye özen gösteriyoruz. Birliğimizin Başkanı Adem Dalgıç’a programlara verdiği önem ve hassasiyet için teşekkür ediyorum. Eğitim programında aramızda bulunan tüm katılımcı arkadaşlarıma diyor saygılar sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKANIMIZ ETKİNLİĞİMİZİ ARTTIRACAK PROGRAMLAR OLUŞTURDU

TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz de yaptığı konuşmada TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin son dönem faaliyetlerini kısaca özetleyerek, “Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a eğitim çalışmalarımıza verdiği önem ve bizlere sağladığı kolaylık için TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak teşekkür ediyoruz. 2000 yılında kurulan Birliğimiz 2009 yılında göreve gelen Birlik Başkanımız Adem Dalgıç önderliğinde çalışma sistemi ve işleyişini tamamen değiştirerek çok farklı bir kimliğe büründü. Ulusal ve uluslararası anlamda tanınan, bilinen ve aranan büyük bir kuruluş haline geldi. 2009 yılında start verdiğimiz aktif çalışma sistemimizde ulusal toplantı ve eğitim çalışmalarının yanında uluslararası organizasyonlara da aynı oranda önem verdik. TRAKYAKENT olarak katıldığımız etkinliklerde farklılık yarattık. Başkanımız, birlikler ve belediyeleri kapsayan tüm konularda TRAKYAKENT’in tanınabilirliğini ve etkinliğini arttıracak programlar oluşturdu. Uluslararası belediye birlikleriyle işbirliği çalışmaları gerçekleştirdik ve protokoller imzaladık. İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan’da bulunan birçok ulusal belediye birlikleri ile ortak proje çalışmalarımız mevcut ve bunları arttırmayı planlıyoruz. Makedonya, Kosova, Romanya ve Macaristan gibi Balkan ülkelerini de programlarımıza katma hedefindeyiz. Başta Türkiye Belediyeler Birliği olmak üzere ülkemizde önde gelen Belediye Birlikleri ile ortak toplantılar ve eğitim programları düzenliyoruz ve birçok organizasyonda işbirliği çalışmaları gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmaların yanında bilindiği gibi günübirlik eğitimlerimizi aynı hızda sürdürüyoruz. Birliğimiz çeşitli eğitim başlıkları altında topladığı konuları her ay değişik bir üye belediyemiz ev sahipliğinde değerli personellerimize aktarmaya ve onları bilinçlendirmeye devam ediyor. Bugün de burada belediyelerimiz için büyük önem arz eden konusunu değerli hocamız eşliğinde sizlerle paylaşacağız. Programımızda aramızda bulunan herkese eğitimlere verdikleri önem için teşekkür ediyorum. Tüm personellerimizin için başarılı eğitim programı diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Eğitimde, Türkiye Belediyeler Birliği Çevre ve Şehircilik Müdürü Ayşe Ünal imar ve kamulaştırma konusundaki son güncellemeleri katılımcılarla paylaştı.

Eğitim programına Birlik Üyesi Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Birlik Encümen Üyesi Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz ile Belediye Başkan yardımcıları, birim amirleri, personeller ve basın mensupları katıldı.