Geçen salı günü akşamı Trakya genelinde yaşanan elektrik kesintisi, birçok il ve ilçeyi karanlığa gömerken, hayatı da olumsuz etkiledi.

2 saati aşkın süreyle Trakya’da adeta hayat durdu. Elektrik kesintisi Keşan’da da birçok olumsuzluğa neden oldu. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki resmi bina, okul ve lojmanları kontrol altına aldı. Hırsızlık olaylarına karşın da devriye sayısı artırıldı. Elektrik kesintisi sırasında Keşan’da kayda değer olay yaşanmadı.

SOSYAL MEDYA, ELEŞTİRİ YAĞMURU TUTTU

Elektriklerin kesilmesi, bilgisayarlar üzerinden internete bağlanan yüz binlerce aboneyi de mağdur etti. GSM hatları üzerinden internete ulaşabilenler ise sosyal medyada başta AK Parti ve TREPAŞ (Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş.)’ı eleştiri yağmuruna tuttu. Birçok eleştiride ise bu iki kuruluş birlikte alay konusu oldu. İşte sosyal medyadaki paylaşımlardan bir bölümü: Trakya karardı.” , “Trakyada tüm ampuller söndü hadi hayırlısı” , “Galiba tüm Trakya’da elektrikler gitti gene TREDAŞ ne ayaksınn sen?” , “Alkolden sonra Trakya'da 10’dan sonra elektrik de yasak.” , “Annemin geceye damgasını vuran müthiş yorumu: , “Saat 22.00’den sonra Trakya aydınlık olmazsa tekel bayileri de otomatikman kapalı olur.” , “Tayyib’in ampulü söndü, Tüm Trakya’da elektrikler kesildi.”

TREDAŞ: GENEL ELEKTRİK KESİNTİSİNİN BİZİMLE BİR İLGİSİ YOK

Öte yandan, Trakya genelinde meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle TREDAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.) basın açıklaması yaparak meydana gelen arıza hakkında bilgi verdi.

Yapılan açıklamaya göre arızanın TREDAŞ’la ilgisinin olmadığı, kesintinin Hamitabat Üretim Santrali’nde meydana gelen arıza yüzünden meydana geldiği bildirildi. Açıklama şöyle: “24.09.2013 tarihinde saat 22:14’ta Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesindeki Hamitabat Üretim Santrali’nin TEİAŞ şaltında meydana gelen arıza nedeniyle Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illeri ve Silivri ilçesinin bir kısmına enerji verilememiştir. Yaşanan elektrik kesintisi tamamen, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) olarak enerji aldığımız TEİAŞ 154 KV’luk Trafo Merkezleri’nin Hamitabat Üretim Santrali’nde meydana gelen arıza sebebiyle devre dışı kalması ve Trakya bölgesinin tamamında iletim şebekesinden dağıtım şebekemize enerji verilememesi sonucu oluşmuştur.

Arıza giderildikten sonra ilgili trafo merkezlerinden kontrollü olarak bölge enerjilendirilmiş ve TEİAŞ tarafından şebekemize enerji verilmeye başlandıktan sonra TREDAŞ dağıtım hatları ile abonelerimiz beslenmiştir. Kesinti sürecinde Trakya Bölgemizde, 40 dakika ile 2 saat arasında değişen sürelerde elektrik kesintisi yaşanmıştır. Saat 00:24 itibarıyla ise Trakya bölgemizde enerji kesintisi yaşanan bölgemiz kalmamıştır. Bu kesintilerin TREDAŞ ile bir ilgisinin bulunmadığı ve şebekemize enerji tedariğinin  tamamen kesilmesinden kaynaklandığını tüm kamuoyu ve basın mensuplarına saygıyla bildiriyoruz. Saygılarımızla.”