Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında oluşturulan kortejin yürüyüşü, saat 09.30’da, Hastane Caddesi üzerindeki Keşan Orman İşletme Müdürlüğü binası önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşün ardından, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı söylendi. Okulun halk oyunları topluluğu, gösterisini sergiledi. Yürüyüşe, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Harun Büker ve Yavuz Kılıçaslan, Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Mesleki Lisesi Müdürü Ercan Kınık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SEVİM YENİCE’DE DÜZENLENEN PROGRAM

Turizm Haftası nedeniyle Sevim Yenice Konferans Salonu’nda da program düzenlendi. Program saat 10.30’da, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

ÜLKEMİZE NE KADAR ÇOK TURİST GELİRSE, O KADAR ÇOK DÖVİZ ELDE EDERİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Mesleki Lisesi Ercan Kınık, 15-22 Nisan tarihlerinin Turizm Haftası olarak kutlandığını ifade ederek, “Dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan gezilere turizm, bu gezilere katılan insanlara da turist diyoruz. Ülke içinde yapılan gezilere iç turizm, ülke dışına yapılan gezilere katılan insanlara da turist diyoruz. Ülke içinde yapılan gezilere iç turizm, ülke dışına yapılan gezilere ise dış turizm denir. Yurt dışı gezilere daha çok, zenginleşen ülkelerin insanları çıkar. Yabancı turistler ülkemize hangi amaçla gelirse gelsinler, para harcarlar. Turistlerin harcadığı yabancı paralara döviz diyoruz. Üretemediğimiz ürünleri yabancı ülkelerden döviz ile satın alırız. Döviz elde etmenin en kolay yollarından biri ise turizmdir. Ülkemize ne kadar çok turist gelirse, o kadar çok döviz elde ederiz.” şeklinde konuştu.

SU ALTI VE SU ÜSTÜ SPORLARI İÇİN CAZİBE MERKEZİYİZ

Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan Türkiye’nin, turistlerin ilgi duyduğu bir ülke olduğunu belirten Kınık, “Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eser ve anıtlarla yurdumuz turistler için adeta bir cennet gibidir. Bütün bunlara rağmen ülkemiz, hak ettiği turist sayısına bir türlü ulaşamamıştır. Ülkemize daha çok turist gelebilmesi için, yollarımızın daha güzel, insanlarımız daha centilmen, ulaşım araçlarının daha gelişmiş, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gerektiğini biliyoruz. Turistlere karşı güler yüzlü olmak, onları rahatsız etmemek, değerinden yüksek ve zorla satış yapmamak gerekir. Onların memnun ayrılması, ülkemize daha çok turistin gelmesini sağlar. Daha çok turist ise daha çok döviz demektir. Yeşil ve mavinin buluştuğu, İstanbul’un Egen Denizi’ne en yakın noktasıyız. Su altı ve su üstü sporları için cazibe merkeziyiz. İlçemizin sahil şeridi 64 kilometre uzunluğunda olup yazlık sayısı 10 bin 520 adettir. Yapılacak turizm çeşitlerinde baktığımızda geleneksel deniz, kum ve güneş turizmi bazında Saros Körfezi temiz kum ve denize sahip. Sağlık turizmi bazında ise meşe ve çam ormanları önemli bir potansiyel. Su sporları bazında çok ciddi bir potansiyele sahibiz. Yapay Resif Projesi ilk tarihi su altı projesi olma özelliğini taşıyor. Sahip olduğumuz 38 bin 663 hektar ormanlık alanda çok ciddi eko turizm potansiyelimiz bulunmaktadır. Diğer bir şansımız ise Edirne gibi bir kültür başkentinde olmamız. Osmanlı’ya başkentlik yapması, Selimiye Camii ve Traklardan kalma dolmen, köprü ve menhirlerin bulunması da bizi için ayrı bir şans. Bir başka avantaj ise Çanakkale’nin buraya yakın olmasıdır. İstanbul’dan başlayacak destinasyonun, İstanbul, Edirne üzerinden Çanakkale’ye geçecek olmasını düşünürsek, Keşan’ın önemi daha da ortaya çıkar” ifadelerine yer verdi.

Program, Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Mesleki Lisesi öğrencisi Selay Gider, tarafından bölgenin turistik ve kültürel değerlerinin slayt eşliğinde anlatılmasıyla devam etti.

Program, Müzik Öğretmeni Göker Durmaz, eşliğinde öğrencilerin solo türkü söylemeleri ve Halk Oyunları Eğitmeni Esra Mutlu eşliğinde hazırlanan “Yöresel Keşan Kına Gecesi” gösteriminin sunulmasıyla sürdü. Okul öğrencisi Alperen Yasin Kocaalili, “Görsün Turistler” konulu şiirini okumasından sonra İngilizce Öğretmeni Arzu Gündoğdu tarafından hazırlanan ve öğrencilerin sergilediği “Dünya Dansları” gösterisi sahnelendi.

Program, katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.