ETS Tur Bayii Wilusa Turizm Keşan Şubesi ortaklarından Murat Arıkan, dün yaptığı açıklamamda, Türkiye’de erken rezervasyonla indirimli tatil alımlarının arttığını belirterek, yılbaşında genellikle yurtiçi turların tercih edildiğini söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce bölgeye hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Arıkan, “ETS Turizm, Türkiye’nin en büyük tur operatörü. ETS Turizm, yurtiçi ve yurtdışı turlar, kulis turları, gemi turları, tatil köyü organizasyonları ve uçak bileti organizasyonları yapan bir şirket. ETS Turizm, müşterisine çok farklı alternatif, farklı destinasyonlar için çeşitli olanaklar sunuyor. Türkiye’de tatil yapanların beklentisi çok değişti. Teknolojinin gelişmesiyle beraber firmamızda buna ayak uyduracak değişik alternatifler üretti. Bunlardan en önemlisi erken rezervasyon. Artık tatil özel zevk değil, ihtiyaç. Müşterilerimiz bunun planlarını erkenden yaparak, erkenden tatilini ayarlayarak % 45’e varan indirimlerle, en uygun fiyatlara bu imkânlardan faydalanıyor. İlk erken rezervasyon dönemimiz 20 Kasım-15 Aralık’tı Şu an ikinci erken rezervasyon dönemindeyiz. % 40’a varan indirimler var. Müşterilerimiz tatil planlarını yaptığında % 40’a varan indirimlerle, tatilini alabiliyorlar.” dedi.

MÜŞRETİ MAĞDUR OLMUYOR

Murat Arıkan, vatandaşın, aklında oluşan erken tatil planı konusunda çıkabilecek sorunlarında önüne geçildiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Erkan rezervasyonda olabilecek aksiliklere karşı tabii ki güvence var. Buna karşı ETS bir sistem geliştirmiş. Bu da, ‘İptal Sigortası’. Müşteri tatilini planlıyor, rezervasyonunu yaptırıyor, ödemesini yapıyor, daha sonra tatilin başlamasına 72 saat kalana kadar tatilini herhangi bir açıklama yapmak zorunda kalmadan iptal edebiliyor. Dolayısıyla şimdiden ucuz aldığı tatilini özel sebeplerden dolayı iptal etmesi gerekirse hiçbir şekilde mağdur olmuyor ve parasını geri alıyor. Bu da çok önemli bir avantaj. Artık bu bilinç oluştu. Toplam satışımızın % 30-35’i erken rezervasyonla oluyor. Avrupa’da bu oran % 60-65’lerde. Türk halkında da bu bilinç yerleşmeye başladı. Erken rezervasyonla tatil alımlarının daha da artacağını düşünüyoruz. Şirket olarak buna yönelik yeni kampanyalarda geliştireceğiz.”

YILBAŞINDA, YURTİÇİ TERCİH EDİLDİ

Yaklaşan yılbaşı için genellikle yurtiçi turların tercih edildiğini kaydeden Arıkan, “Kış aylarında olduğumuz için genelde yurtiçi turlar hareketli. Tabi yurtdışı turlarda verdik. Yurtiçinde ağırlıklı Uludağ, Antalya ve Kıbrıs’taki büyük otellerde ünlü sanatçıların programları genelde tercih edildi. Yılbaşından sonra özellikle kış sporları ile ilgili tatiller revaçta. Özellikle Bulgaristan Kayak Merkezi, Bansko ve Pamporovo tercih ediliyor. Termal turlar çok rağbette. Baharda da Orta Avrupa ve Balkan turlarımızla ilana çıkacağız.” şeklinde konuştu.