THK Keşan Şubesi fitre toplama çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada bu yıl Keşan şehir merkezine 1750, belde mahalleleri ile köy muhtarlarına 3550 toplamda 5300 Adet fitre zarfı dağıtıldığını bildirildi.

THK Keşan Şubesi daha önceki yıllarda olduğu gibi kanun ve yönetmelikler gereği THK Kurum logolu ve her zarf için ayrı seri numaraları bulunan fitre zarflarıyla yardımsever vatandaşların fitrelerini toplamaya THK tarafından verilen “yetki belgeli” şehir içi, belde belediyeleri, köy muhtarları, Keşan KİPA AVM’de Genç Kanatların da desteğiyle ve Erikli sahilinde bulunan Belediye Çay Bahçesi’nde bulunan Zabıta Kabininde devam ettiğini söyledi.

Açıklamada ayrıca şunlara yer verildi: “2860 Sayılı Kanun Yönetmeliğinde 2013 yılı Kurban Bayramı öncesi yapılan değişiklik gereği Bakanlar Kurulu’ndan daha önceden izin alınarak tüm Kamu Yararına Çalışan Kurum, Kuruluş ve Derneklerde olduğu gibi THK Keşan Şubesi olarak yardım toplamaya devam edilmektedir. Bu konuda özellikle üzerinde durulması gereken konu “Kamu Yararına Çalışan Dernek” konusudur. İlçemizde 100 civarında Dernek olmasına rağmen bu derneklerden 8 adedi Bakanlar Kurulu tarafından “kamu yararına çalışan dernek” statüsüne kavuşmuştur. Bu gibi dernekler düzenli olarak kendi Kurum Müfettişleri ve İÇ İşleri Bakanlığı dernekler büroları tarafından İdari ve Mali teftişlere tabi tutulmaktadır. Yaptıkları yardım toplama çalışmaları denetlenmektedir. Olumsuz olaylara sebebiyet verilmemesi nedeniyle Yardım Sever Keşan Halkının da bu konuya hassasiyet göstereceğine inanmaktayız.”

thk siz yardım severlerden topladığı fitre-zekat ve kurban derilerinden sağladığı gelirler ile;

1-THK uçak fabrikasını kurarak adı “Türk Kuşu” olan ilk yerli üretim uçağın üretim çalışmalarını sürdürmektedir.

2-2011 yılında kuruluşunu tamamladığı thk vakıf üniversitesinde “Şehit ve gazi çocukları ücretsiz” olarak ve diğer tüm öğrencilerinde %70 i % 100 burslu olarak okutulmaktadır. bu üniversitelerden mezun olan öğrencilerin % 100 iş güvencelidir.2013 yılında ilk mezununu veren yüksek okuldan mezun öğrencilerinde %70 kendi isteklerinle işe başlamış olup diğer %30 da dikey geçiş haklarını kullanmak istemişlerdir.

3-THK eğitim merkezlerinde 300.000 gencimize havacılık sevgisini aşılayarak, model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat,  rc model uçak, planör uçuş eğitimlerini ücretsiz olarak vermektedir.

4-THK bünyesine aldığı ambulans helikopter ve uçaklarla T.C. Sağlık Bakanlığına hasta ve organ naklinde destek vermektedir.

5-THK bünyesine aldığı ve kiralama yoluyla teminine gittiği “Yangın söndürme” uçaklarıyla ülkemizin “Akciğerleri” olan ormanlarımızda oluşan orman yangınlarında “yangın söndürme” işinde kullanılmaktadır.

6-Hava taksi ve iş jetleri sayesinde sanayi ve iş adamlarımızın daha hızlı ulaşımlarını ücreti karşılığı sağlayarak ülke ekonomimizin kalkınmasına tüm halkımızın refahı ve zenginlemesine katkıda bulunmaktadır.

THK Keşan Şubesi olarak yardımsever Keşan halkının yardımlarını yaparken kanun ve yönetmeliklerin sınırları içinde çalışma yapan kurumları göz önünde bulundurarak yardım yapacakları kurumları bizi sorguladıkları gibi sorgulayarak denetime açık belgeler karşılığında yapacaklarına inancımız sonsuzdur.

Ramazan Bayramı nedeniyle verilen tüm fitre-zekâtların yerini bularak hayırlara vesile olmasını THK Yönetim Kurulu olarak dilerken THK Keşan Şubesine duydukları güvenleri ve yıl içinde de yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkürlerimizi sunarız. THK Keşan Şubesi Yönetim Kurulu mübarek ramazan ayının ve ramazan ayında verilen fitre zekât yardımlarının tüm hayırsever Keşan halkına hayırlara vesile olmasını dileriz.”