AYŞİN SEÇİL GEZER

Teras Kafe’de gerçekleştirilen iftarda, 3 ay aralıklar ile 10 ünite kan bağışında bulunanlara bronz, 25 ünite ve üzeri kan bağışı yapanlara gümüş madalya beratı verildi.

İftara; Türk Kızılayı Başkan Keşan Şubesi Yardımcısı Erdinç Can, Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Doktor Güler Ateş, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu ile bağışçılar katıldı.

İftarda konuşan Ateş, “Kan, kaynağı insan olan tek tedavi aracı. Türk Kızılay’ı olarak, siz değerli kan bağışçılarımıza, verdiğiniz kanlarla kurtardığınız hayatlar için bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bu gece 10 kan bağışında bulunanlara bronz madalya 25 kan bağışında bulunanlara gümüş madalya almaya hak kazanan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Bağışladığınız kanlarla birçok kişiye hayat verdiniz.”

Daha sonra söz alan Türk Kızılay’ı Keşan Şubesi Gençlik Kolu Başkanı Anıl Çakır, “Türk Kızılay’ı sizlerle var oluyor. Kızılay tüm insanlığa hizmet eden bir kuruluş. Kan dünyada kaynağı insan olan tek ilaç. Bir ünite kanınız 3 hayat kurtarıyor. Bunların bilincindeyiz.”

Konuşmaların ardından bağışçılara beratları verildi.