GİZEM GÖRÜR

“İŞTE AYDINLIK TÜRKİYE BURASI” DEDİM

Trakya’yı ve Trakya insanını çok sevdiğini ve beğendiğini belirterek açıklamasına başlayan Öngür, “Trakya’yı çok beğendim. Trakya insanını çok sevdim. Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın konuşmasını dinledim. Çok beğendim. İnsanları gözlemledim sokakta, yollarda. ‘İşte aydınlık Türkiye burası’ dedim. Dün, Greenpeace’in bir kampanyası vardı. Konserde ‘Bi şey yapmalı’ şarkımızdan önce Trakya’da planlanan taş ocakları için tepkimizi göstermeye çalıştık. ‘Çiçek gibi Trakya’ya termik santral olmaz beya’ dedik dün konserde hep birlikte. Trakya gençlerine bir tavsiyem var. Trakya gençlerinden bir ricam var. Greenpeace ile çalışın. Destek olun. İmza verin. Trakya’ya bir termik santral yapılması demek, felaket demek. Meriç Nehri’nin kirliliği gibi bir sürü olay var. Yeter. Trakya bozulmasın. Çevre felaketi gibi çalışıyorlar. Her tarafta felaket yaratıyorlar. Karadeniz’de Trakya’da, her yerde, ne kadar zararlı şey varsa onun peşindeler.” şeklinde konuştu.

BİZLER DÜŞÜNEN, DÜŞÜNEBİLEN İNSANLARIZ

“Müzik hayatınız boyunca, hiç çizginizi bozmadan, kendinizden ve yaşam tarzınızdan ödün vermeden nasıl bu kadar kaliteli işler yapabiliyorsunuz? Yaptığınız işler nasıl eksilmiyor ve her yaş grubuna hitap edebiliyorsunuz? Nasıl eskimiyorsunuz? Tam aksine her geçen gün daha daha iyi oluyorsunuz?” şeklindeki soruya yanıt vererek açıklamasına devam eden Taner Öngür, şunları söyledi: “Çünkü biz 1967 yılının sonunda kurulduk. İlk konserimiz 50 yıl önce olmuş. 50.yıl kutlamalarına başlayacağız. Bunun dışında, bizler düşünen, düşünebilen insanlarız. Okuyoruz. Öğreniyoruz. Durmuyoruz. Hayata bakıyoruz. Duruşumuz var. Bunların hepsi bir araya gelince bunu sürdüren herkes bunu başarabilir. Kafası çalışan herkes bunu başarabilir. Taviz vermeden, yalakalık yapmadan başardığımız için ayaktayız. Böyle bir şey yapsak, zaten bu işi bırakırız. Bir de iyi bir arkadaş grubuyuz. Birbirimize saygılıyız. Hepimizin farklı farklı karakterleri var. En yaşlımız Cahit Berkay. Bazen sinirlidir, bağırır, çağırır. Ama grubumuzun lideridir. Birbirimizi alttan alıyoruz ve ne için bir araya geldiğimizi asla unutmuyoruz. Sanat yapıyoruz. Amaç budur. İşte böyle olunca 50 sene sürebiliyor.”

SÜREKLİ DİRENEN AYDINLIK BİR CEPHE VAR

 “Sahne aldığınız konserlerde verdiğiniz mesajlar sonradan size zorluk yaratıyor mu? ” şeklindeki soruya cevap veren Öngür, şunları söyledi: “Evet zorluklar çekiyoruz. Bize karşı bir şey olmuyor tabi ki. Ama programlayanlar zorlanabiliyor. Artık bu günümüzün gerçeği. Fakat buna rağmen süreki direnen aydınlık bir cephe var. Hayko da dedi ya, ‘Bu sene çok festival yaptı’ diye sahnede. Ne güzel. Festivaller oluyor. Umarım devamı da gelecek. Geleneksel olacak. Bizim bu yeni kuşak işlerini düzgün yapıyor. İdealistler ve altından kalkabiliyorlar.”

TRAKYA DEYİNCE AKLIMA UÇSUZ BUCAKSIZ SARI TARLALAR GELİYOR

Açıklamasına Trakya ile ilgili görüşlerini bildirerek devam eden Taner Öngür, “Trakya özel bir yer. Siyasi açıdan da güzel, o kırmızı sahil çizgileri işte anlayın. Trakya deyince aklıma uçsuz bucaksız sarı tarlalar geliyor. Zamanın ve mekanın ötesinde yolculuk yapmak gibi geliyor Trakya bana. Huzur veriyor. Yeşilin bol olduğu muhteşem yer. Geçerken gördüklerim çok güzeldi. Özel bir yer Trakya. Ülkemizin her yeri çok güzel. Türkiye’nin Avrupa’sı da Trakya. Trakya hem coğrafi olarak hem de insan kalitesi olarak çok güzel bir yer.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN, HAYATA NE KADAR ÖZGÜR BAKABİLDİĞİNDİR

Taner Öngür, “Yeni nesil şarkıcılarımızı nasıl buluyorsunuz? Yeni nesil pop şarkıcılarımızın işlerini nasıl buluyorsunuz? Ve ileride sizin kadar başarılı olacak yeni isimler var mı gördüğünüz, fark ettiğiniz?”  şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı: “Pop dünyası ticari bir sektördür. Orada şarkıcılar olayı belirlemez. Pop dünyasının şarkıcıları oynatılan kuklalar gibidir. Eskisi Serdar Ortaç, yenisi Aleyna Tilki. Ben bu çocuklara çok üzülüyorum. Yapımcılar tarafından ‘Şunu yap bunu yap’ emirlerine uyuyorlar. Önemli olan güzel sesin olması değildir. Önemli olan, hayata ne kadar özgür bakabildiğindir. Hayatın karşısında ne kadar özgür olabildiğindir. Bu çocuklar, zavallı çocuklar. Kullanılıyorlar ve bu bizleri üzüyor. Önemli olan ne kadar az kullanıldığındır. Keşke buna izin vermeseler. Özgür durabilseler. Bir de yeni gruplar var. Bizim tarzda. Örneğin adamlar, Yüz yüzeyken Konuşuruz, Büyük ev ablukada, Gaye Su Akyol. Harika işler yapıyorlar. Asıl Türkiye’nin ana müzik kalbi burasıdır. Öbür taraf sahte bir olay. Orada bir aldatmaca var. Kömür makarna gibi bir şey pop dünyası. Eskilere bir bakın. Youtube’a Erkin Koray yazın ve yorumlara bakın. ‘God of Turkish rock’ yazmışlar. Türkiye’deki müzik medyası bunu görmüyor bile. Bu çok üzücü.”

ÇİÇEK GİBİ TRAKYA’YA KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL OLMAZ BEYA

Taner Öngür açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Türkiye’de artık gazetelere inanılmıyor. Herkes haberlere sosyal medyadan bakıyor. Türkiye’de artık yeni bir çağa yaklaşıyoruz. Maskelerin düştüğü, gerçeklerin yerini bulacağı bir çağa yaklaşıyoruz. Aslında tüm bu karanlığın ardından bence büyük bir aydınlık gelecek. Akıllı, mantıklı, kafasını kullanan, zekasını geliştiren, aldatmacalara kanmayan bir kuşak yetişiyor. Ve ben bu konuda çok umutluyum. ‘Bi şey yapmalı’ ve çiçek gibi Trakya’ya kömürlü termik santral olmaz beya.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ