15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan 1 kişi tutuklandı. Olayla ilgili olarak 1 kişi de denetimli serbestlikten tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, cinsel istismar suçu ile bağlantısı olduğu iddia edilen kişilerin aranmasına devam ediliyor.

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında, küçük yaşta kız çocuğu ile ilişkiye girdiği iddiası ile gözaltına alınan Doğan Sert (27), çıkarıldığı mahkemece ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Diğer şüpheli T.S. (21) ise denetimli serbestlikle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında, cinsel istismar suçu işlediği iddiası ile ilgili kişilerin aranmasına devam ediliyor.

Öte yandan, bu operasyonla bağlantılı “Temizlik-2” operasyonu kapsamında Ferhat Can Oktay, Kamil Onay Oktay, Barış Tufan ve Oğuz Tepe , ‘Silahlı yağma, tehdit ve şantaj’ suçlarından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konulmuş, F.B.  ve O.Ş. denetimli olarak serbest bırakılmıştı. 15 yaşındaki E.K. isimli kız çocuğu ise ailesinden alınarak yetiştirme yurduna teslim edilmişti. Her iki olayla ilgili soruşturma devam ediyor.