Keşan Dülgerler İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Odası Başkanı Bülent Gezer, oda üyelerinin işyeri adreslerinin UAVT kodlarının 26 Ekim 2015 tarihine kadar Sicil Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerektiğini belirtti. Gezer’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bilindiği gibi 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik ve Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliğine göre ülkemizde adres bilgilerinin tamamı yapılarak ‘adres’e bir standart getirilmiştir. Numarataj çalışmaları Belediye ve Özel idarelerce yeniden yapılmıştır. Vali ve Kaymakamların başkanlığını yaptığı yürütme kurullarınca adres bilgileri ile T.C. Kimlik numaralarının işleştirme çalışmaları tamamlanmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan bu çalışmalar tamamlanarak oluşturulan “Ulusal Adres Veri Tabanı” Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü’ne 17.08.2007 tarihinde devredilmiştir. Sistem devreye girmiş olup, Özel İdare ve Belediyeler Ulusal Adres Veri Tabanında güncellemeleri yaparak, yapı ruhsatlarının bu sistemden üretmeye başlamışlardır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu duyuru ile, ESBİS üzerinde Sicil Müdürlüğümüze kayıtlı olan üyelerin işyeri adreslerinden, UAVT uyumlu olmayanların, 31 Aralık 2015 tarihine kadar UAVT’ye uyumlu hale getirilmesi istenmektedir. Yapılan adres güncelleme işlemleri Mayıs 2015 Sicil Gazetesi Komite Kararı doğrultusunda bir defaya mahsus olmak üzere Sicil Müdürlüğümüzde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek ve gazete ilanını yayımlayacaktır. Eğer üyenin işyeri adresi değişmişse, öncelikle eki adresi ücretsiz olarak UAVT’ye uyumlu hale getirilecek, gazete kaydı onaylanacak, daha sonra ücretli tadil işlemi yapılacaktır.

Bu nedenle, oda üyelerinin işyeri adreslerinin veya işyeri olmayanların (araç sahipleri, pazarcı, seyyar satıcı v.s) ikamet ettikleri adreslerinin UAVT kodlarının 26 Ekim 2015 tarihine kadar Sicil Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir.”