Sabah saatlerinde İstanbul’a giden Mehmet Özcan,  Hüseyin Boyalık ve Mustafa Helvacıoğlu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde, Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz, Proje Şefi Sinan Sezen, Baş Mühendis Özgür Köksal ve Proje Etüt Baş Mühendisi Metin Küçükoğlu tarafından karşılandı.

SANAYİ KAVŞAĞI’NIN PROEJELER İNCELENDİ

Uzun süren görüşmenin ardından açıklama yapan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Keşan’a yapılacak olan her türlü çalışmada birlik beraberliğin önemli olduğunu söyleyerek, “Keşan’ımızın ulaşım projelerini görüşmek üzere Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte İstanbul’a giderek Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne gittik.  Burada öncelikle geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Keşan Sanayi Kavşağı’nın projesiyle ilgili Karayolları yetkililerinden bilgiler alıp, proje ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Özellikle Sanayi içersine giriş çıkışta sorun yaşanmaması amacıyla yetkililere isteğimizi ilettik. Yine aynı şekilde bu kavşağı yakından ilgilendiren diğer bir konuda Toptancı Hali ve Keşan Şehirler Arası Otobüs Terminali’nden çıkan araçların da bu kavşağı kullanması oldu. Yaptığımız görüşmelerde hem Sanayi Sitemizin hem de Toptancı hali ve Otogarın yapılacak olan kavşaktan etkilenmemesi için projede bir takım düzenlemeler yapılmasını talep ettik. İnşallah kısa süre içersinde inşaatına başlanacak olan Sanayi Kavşağı ile birlikte Keşan’ın ulaşım anlamında tüm sıkıntıları bitmiş olacak. Bu yapılan kavşaklarla,  Keşan’ımız Yenimuhacir Kavşağı’ndan Destek Kıtaları’na kadar modern ve güzel bir kavşak sistemi ile ulaşım anlamında artık sıkıntı yaşamayacak, kazalar da azalacaktır.” diye konuştu.

KARAYOLLARINDAN HEYET KEŞAN’A GELECEK

Bölgede karayollarının çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını da dile getiren Boyalık, “Keşan’ımızda ve bölgemizde karayollarının sorumluluk bölgesinde olan yollarımızla ilgili görüş alışverişinde bulunduk.  Kısa sürede Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nden gelecek heyetle Keşan’ımızda incelemelerde bulunacaklar. Yaşanan diğer sıkıntıları da bu görüşme sırasında birebir yerinde gösterme imkanımız olacaktır.” dedi.

ANA YOLA ÜST GEÇİTLER YAPILACAK

Hüseyin Boyalık, yapılan görüşmeler sırasında gerek Efes Yolu gerekse Yenimuhacir Kavşağı ile Migros Kavşağı arasında kalan bölümde yayaların karşıdan karşıya geçişte sıkıntı yaşamaması amacıyla yol üzerine konulacak olan yaya üst geçitleriyle ilgili de görüşmelerde bulunduklarını belirterek, yapılacak olan üst geçitlerle ana yol üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşların da artık kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalmasının önleneceğini söyledi.

MİGROS KAVŞAĞI KURBAN BAYRAMINA KADAR TAMAMLANACAK

Boyalık, son olarak ise yapımı devam eden Migros Kavşağı ile ilgili bir görüşmelerinin olduğunu belirterek, Migros Kavşağı’nın Kurban Bayramı’na kadar kullanıma açılacağını dile getirdi.