23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Keşan Belediyesi’nin misafiri olan Romanyalı çocuklar, dün Keşan’a geldi

Saat 12.45’te Keşan Belediyesi’ne gelen çocuklar saat 13.00’te Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı ve Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın tarafından Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda karşılandı. Komanlı, yaptığı konuşmada, Romanyalı çocukları Keşan’da görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları  söyledi:  “Romanya’dan gelen siz sayın çocuklarımız ve beraberindeki değerli konuklarımız, hepiniz Keşan’a hoş geldiniz. 2 gün boyunca burada Keşan’da sevgili öğrencilerimiz ailelerin yanında Keşanlı arkadaşlarının evlerinde kalacaklar. Gelen çocuklarımız Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Keşanlı arkadaşları ile yeni dostluklara ve arkadaşlıklara adım atacaklar. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de bu tarihi, dünyada ilk kez çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Bu yüzden Türk çocuklarının şanslı olduğunu düşünmekteyim. Ama bu bayram bir anlamda sadece Türk çocuklarına değil dünyadaki tüm çocuklara armağan edilen tek çocuk bayramıdır. Bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak bu bayram nedeniyle dünya çocuklarını ülkemize davet ederek bu bayramı bizim çocuklarımızla kutlamalarını sağlamaktayız. Keşan Belediyesi olarak bizler de komşu ülkemiz olan siz Romanyalı çocukları bu yılki şenliğimize davet ettik. Geçtiğimiz yılki çocuk şenliğimize de Bulgaristan ve Makedonya’dan çocuklarımız misafir olmuşlardı. Bu davetimizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Bizleri onurlandırdığınız, mutlu ettiğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca Romanya Fahri Başkonsolosu Erol Balkan Beye de bu organizasyonda bize verdiği destek nedeniyle teşekkür ederim. Yarınki 23 Nisan Çocuk Şenliğimizde Keşan halkımıza gösterilerinizi sunacaksınız. Keşanlı çocuklarımız da yeni arkadaşlarla tanışacaklar ve onları burada en iyi şekilde ağırlayacaklar. Onlarla güzel bir bayram geçirecekler.

Ben yeniden hepinize hoş geldiniz diyor ve Keşan’da güzel bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.”

Komanlı’dan sonra söz alan Dance İns Tauctior Valea Popii Scholl Folk Dance Team Grup Başkanı  Tarba Dimitru,  daha önce de Türkiye’ye birçok festivale geldiklerini belirterek “Keşan’a ilk kez geliyorum. Türkiye çok güzel bir yer. Türk insanları da çok mükemmel ve dost canlısı insanlar. Sizlerin arasında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizleri ağırlamasından dolayı Keşan Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aydın da 23 Nisan programıyla ilgili bilgiler verdi. Daha sonra Komanlı tarafından grup yetkililerine ve çocuklara Keşan Belediyesi’nin hediye çantaları dağıtıldı.

ROMANYALI ÇOCUKLAR KEŞANLI ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU

Saat 14.00 sıralarında Köşk Düğün Salonu’na geçen misafir çocuklar, burada kalacakları Keşanlı arkadaşlarının ailelerine teslim edildi. Romanyalı ve Keşanlı çocuklar burada kaynaşarak mutlu bir şekilde evlerinin yolunu tuttular.

SABAH VE ÖĞLEDEN SONRA GÖSTERİ YAPACAKLAR

Romanya Halk Oyunları Ekibi ve Keşan Belediyesi Çocuk Halk Oyunları Ekibi, 23 Nisan 2014 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında bugün saat 10.00’da ve Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde Keşan Belediyesi Çocuk Şenliği’nde saat 14.00’te olmak üzere iki gösteri yapacak.