AYŞİN SEÇİL GEZER

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan ve Gazeteci Ferat Gülver, konuyla ilgili görüşlerini aktarmıştı.

Gülver ve Özkan, belde belediyelerinin hizmet vermeye devam etmesi yönünde fikir beyan ederken, Gürkan ise Edirne’nin bütünşehir ile yönetilmesine olumlu baktığını söylemişti.

Görüşlerine başvurduğumuz, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu ve Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, belde belediyelerinin hizmet vermesinden yana olduklarını dile getirdi.

NURAN USLU: “ÖNEMLİ OLAN HİZMETİN NASIL GELECEĞİDİR”

Uslu, beldede ikamet eden vatandaşların belediyenin kapatılmamasını istediğini belirterek, “Vatandaşlar yerinde hizmet almaktan memnun. Daha önce kapatılan belde belediyeleri de var, oraların halkı alışmışlardı belediyeden hizmet alma durumuna. Hükümetin bu konuda çalışması var, hayırlısı ne ise o olsun diyoruz. Vatandaşlar belediyelerin devam etmesinden yana. En ufak bir sıkıntısı için derdi için yerinde hizmet alabiliyor. Vatandaşlar gerekli hizmeti almak için belediyeye gelerek gerekli birimler ile görüşüyorlar. Hizmete daha hızlı bir şekilde ulaşıyorlar. Mahalle mi olacak yoksa köy mü bilmiyoruz. Ama önemli olan hizmetin nasıl geleceğidir. Daha önceden kapanan belediyelerimiz var. Çamlıca, Mecidiye gibi ve orada yaşayan vatandaşlarımız ‘Kapatılması iyi olmadı bizim için’ diyor. Çalışıyoruz ve kapanmayacak gibi hizmetlerimize devam ediyoruz.” dedi.

RECEP ORDU: “KAPANAN BELEDİYELERDEKİ MAĞDURİYETİ HERKES GÖRÜYOR”

Recep Ordu ise açıklamasında Edirne’nin bütün şehir olmamasından yana olduğunu dile getirdi.

Ordu, şunları söyledi:“Yerinde yönetilmek halk için daha iyi. Tekirdağ Büyükşehir oldu. Orada kapanan belediyelerdeki mağduriyeti herkes görüyor. Edirne’nin bütün şehir olmaması burada yaşayan halk için daha avantajlı. Bütün şehir olmaması yönünde düşünüyorum. Yenimuhacir olarak düşünürsek hizmetin aksamaması gerekli, vatandaşa bugün verilen hizmet verilmez diye düşünüyorum ve vatandaşlar da böyle düşünüyor.”