HABER MERKEZİ

Gökçetepe Orman Kampı dışında bulunan işletmelerle ilgili yetkili kurumların yıkım kararı aldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Uybaş, şunları söyledi: “İşletmelerden birinin duvarlarının yıkıldığını görmekteyiz. Yetkililer sanırım belirlenen yol güzergahını değiştiriyorlar. Dışarıda işletmelerin yıkımının olması için yetkili kurumlar uğraşırken, kamp içerisinde villaların yapımı son sürat devam ediyor. Bu villalar, Milli Parklar mı yoksa girişimci firma tarafından mı yapıldığı konusunda halen net bir bilgi yok. Ayrıca, 100 dönümlük alan ne şekilde ve kaç paraya verildiği hakkında da, bilgi yok. Yaşanan durum hakkında, kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor.”

İŞLETME SAHİPLERİ NE YAPACAKLARINI BİLMİYORLAR

Kamp dışındaki işletmelerin elektriklerinin kesildiğini hatırlatan Nusret Uybaş, sözlerine şöyle devam etti: “İşletmelerin elektrikleri kesilerek, ‘buradan çıkın’ şeklinde yetkili kurumlar tarafından mesaj veriliyor. İşletmeler jeneratörle idare etti. Ancak işletmeler şuanda kapalı durumda ve faaliyet göstermiyorlar. Yaz mevsimi geliyor ve işletme sahipleri ne yapacaklarını bilmiyorlar. İşletmeler büyük bir ihtimal yıkılacak. Yıllardır burada faaliyet gösteren işletme sahipleri mağdur edilecek. Gökçetepe Sahili’nde yaşayan insanlar durumdan tedirgin.” 

AYRIMCILIK VE ADALETSİZLİK SÖZ KONUSU

Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Gökçetepe ve bölgede yaşayan insanlar, halen imar konusundan yana dertli. Bölgede imar olmamasından ötürü insanlar, arsasını satamıyor ve oturma ruhsatı alamıyor. Ama kamp içerisindeki kişi ya da kişiler, inşaat çalışması yapıyor ve kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Bu durumda, insanlar arasındaki eşitliğin olmadığını ve sahipsiz kaldığını görmekteyiz. Kısacası bölgede belli bir ayrımcılık ve adaletsizlik söz konusudur. Umarız adalet yakın zaman içerisinde tecelli eder.”