AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 16.00 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, Erikli Jandarma Karakolu Komutanlığı yetkilileri, Keşan Vergi Dairesi Müdürlüğü yetkilileri ile Erikli ve Yayla’da faaliyet gösteren emlakçılar katıldı.

Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz Kudret Gayrimenkul Sahibi Kudret Uybaş, yaz sezonu için yapılan toplantıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

12 BİN LİRALIK CEZAİ YAPTIRIM UYGULANACAĞI BELİRTİLDİ

Yaz sezona az bir zaman kaldığını ve bu yıl geçmiş yıllara göre daha sıkı tedbirlerin alınacağını belirten Uybaş, “Kimlik bildirim sisteminde herhangi bir eksikliğin olmaması konusunda uyarılar yapıldı. Keşan Vergi Dairesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkililerinin koordineli çalışılacağı ifade edildi. Bu yıl daha sıkı bir tedbir alınacağı bizlere bildirildi. Ayrıca Erikli ve Yayla’daki tüm evlerin kimlik bildirim kontrollerinin yapılması amacıyla, 3 personelin istihdam edildiği ve sivil ekiplerin gün boyunca kontrollerin yapacağı bizlerle paylaşıldı. Erikli ve Yayla’da kaçak emlakçılık yapanlara ya da kimlik bildirim sistemine uygun şekilde evlerini kiraya vermeyenlere 12 bin liralık cezai yaptırım uygulanacağı belirtildi.” dedi.

ENEZ’DE UYGULAMANIN TAM OTURMADIĞINI AMA GELECEK SÜREÇ İÇERİSİNDE OTURACAĞINI İFADE ETTİLER

Kudret Uybaş sözlerine şöyle devam etti: “Toplantıya katılan emlakçılar yetkililere, Erikli ve Yayla’da kimlik bildirim sistemi ve vergi denetimlerinin yapıldığını ancak Enez’de herhangi bir kimlik bildirim sistemi uygulamasının yapılmadığı dile getirildi. Hatta günlük kiralık evlerde hiçbirine fatura kesilmediği beyan edildi. Yetkililer Enez’de uygulamanın tam oturmadığını ama gelecek süreç içerisinde oturacağını ifade ettiler.”

ERİKLİ’DE UYGULANAN KİMLİK BİLDİRİM SİSTEMİYLE BİRLİKTE 500 YENİ VERGİ MÜKELLEFİ

Uybaş sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan Vergi Dairesi, Erikli’de uygulanan kimlik bildirim sistemiyle birlikte 500 yeni vergi mükellefi kazandığı belirtildi. Bu yıl, sayının 2 katına çıkartılacağı ifade edildi. Ayrıca emlakçılar olarak özellikle kaçak emlakçılar ve fatura kesmeyenler için gerekli tedbirlerin alınmasını istedik. Bu yıl denetimler daha sıkı olacağına inanıyorum.”