AYŞİN SEÇİL GEZER

Gökçetepe’ye yapılacak çalışmaları değerlendiren Uybaş, “Yolların yaması yapıldı, yollarda bir sıkıntı yok. Fakat basından da öğrendiğimiz kadarıyla Özel İdare’nin araçları özel bir şirkete çalışıyormuş. Sezon başlamışken köylerin, diğer kırsal kesimlerin acil ihtiyaçları varken Özel İdarenin bu mevsimde özel bir şirkete çalışması bence uygun değil. Arkadaşlarımız bu konuda duyarlı olacaklardır. Gereği için genel sekreterliğe veya valilik nezdinde girişimde bulunacaklardır. Ücret karşılığında çalıştırılması konusunda her sene karar alınır. Bunun ücretleri İl Genel Meclisinde belirlenir ama kendi hizmetleri dışında kalan zamanlarda bu çalışmalar yapılabilir. Sezonun açıldığı, yolların bakım yapılması gereken zamanda bir özel şirkete hizmet etmesi doğru değil.”  şeklinde konuştu.

HİZMETİN GELMESİ GÜZEL BİR ŞEY

DSİ tarafından, Gökçetepe sahiline giden yolda bulunan ve bozuk olan köprünün yapıldığını söyleyerek konuşmasına devam eden Uybaş, “Hizmetin gelmesi güzel bir şey, fakat daha önce yapılmayıp da hemen yapılması bütün kurumlarımızın bu şirkete hizmet eder durumda olduğunu gösterir. Yine bu şirketle ilgili geçmişte araştırma önergesi verilmişti. Restorasyon demişlerdi. Neyin restorasyonu? Taş bina yaptılar. O zaman muhtar da onların avukatlığına soyunmuştu. Köylüye açık pazaryeri verilecekti. Köylüye açık pazaryeri denilen yer şimdi kiraya verildi, market olarak çalıştırılıyor. Sağlık Ocağı yapılacaktı, sağlık ocağı diye oraya ahşap bir baraka koydular. Bu işler yapıldı. Bu özel şirket hala korunup kollanıyor. Geçmişte de bununla ilgili basında yazılar çıktı. Kadir Topbaş’ın bile oraya geldiği basında yazıldı. Bununla ilgili İl Genel Meclisi’nde konuşma yapmıştım. Bir cevap da verilmemişti. Orasıyla ilgili Kentsel İyileştirme Müdürlüğümüzün zamanında tuttuğu zabıtlar var. Onların hepsi dosyalarda duruyor. İmara aykırı yapılarla ilgili tutulan zabıtlar var fakat bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Hala da koruyup kollanıyor.” dedi.

VATANDAŞ MAĞDUR

Uybaş, sahillerde sorunların yaşanmamasını temenni ederek, İl Genel Meclisi üyelerinin bu konularda duyarlı olması gerektiğine değindi. Uybaş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu şirket bir ara sahili de kapatmıştı. Vatandaşların tepkisi üzerine müsaade edildi. Ayrıca orada hazine yerinin Özel İdareye tahsis edildiği, özel idarenin de bu şirkete kiraladığı da söylendi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle iddialar da var. İnşallah sahillerimizde böyle sorunlar yaşanmaz. Bunlar güncel sıkıntılar. Bunu biz her 3 ayda bir her 6 ayda bir gündeme getiriyoruz. Çamlıca Belediyesi kapatıldığından bu tarafa oralarda ne ruhsat veriliyor, ne yapı kullanma izni veriliyor. Buraları kilitlenmiş durumda. Esasında Özel İdarenin özel şirketin işleri ile uğraşması yerine Çamlıca Belediyesi’nden devir aldığı evraklarla ilgili ne var diye bakmalı. Çeşitli söylentiler var, tasdik edilmedi diye. Tasdik edilmeyen planlar kadastroda işlem görüyor. Belediye nasıl ruhsat verir bunlara? Bu konuları çözmesi lazım. 3 yıl oldu imar işleri kilitlendi. İnsanlar bir şey yapamıyor. Bütün Keşan ekonomisine ciddi boyutta zarar veriyor. Geçmişte biz oraya gidip gelirken her gün beton kamyonları gider, marangozlar gider, işçiler çalışırdı. Şimdi ise yarım kalmış tek tük işler tamamlanıyor. Yeni ruhsat yok. Bunların çözülmesi lazım. Özel İdarenin bunların üzerinde durması gerekiyor. Neden çözülmüyor? 3 yıl bu. 3 gün 3 ay değil. Bu konular neyse, hangi düzeyde sıkıntı varsa kamuoyuna açıklasınlar. Bu işler çözülsün. Vatandaş, ‘buraları birilerine peşkeş mi çekiliyor’ diye konuşuyor. Neden bu sorunlar çözülmüyor diyor. Bu tür de sıkıntılar var. İnşallah bu sıkıntılar çözülür. Oradaki vatandaşlarımızın mağduriyeti çözülür. Vatandaş ciddi anlamda mağdur.”