CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İpsala İlçe Başkanı Av. Ahmet Uğraş Uybaş, dün yaptığı açıklamayla İpsala Belediyesinden alacağı olan bir vatandaşın alacağını alamaması ile ilgili olarak sosyal medyadan şikayetini dile getirdi. CHP İpsala İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıya CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İl Yönetim Kurulu üyesi Engin Yağcılar ve partililer katıldı.
İPSALA BELEDİYESİNE SORULAR SORMA İSTEĞİNDEYİZ
Son günlerde hem sosyal medyada hem vatandaşlar arasında konuşulan bir konuyu değerlendirmek için burada toplandığını söyleyen İlçe Başkanı Uybaş, şunları ifade etti: “Özellikle de İpsala’da yaşayan ve İpsala belediyesine iş yaptığını bildiğimiz Enver Şenocak isimli bir vatandaşımız sosyal medya üzerinden İpsala Belediyesine yaptığı işlerin karşılığını alamadığını, bu karşılığı alması için de bazı yerlere menfaat temin etmek zorunda bırakıldığına ilişkin bir takım açıklamalar yapmış. Biz de bu açıklamalar doğrultusunda İpsala Belediyesine sorular sorma isteğindeyiz.”
ADLİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ
İddiaların gerçekliği kendi taraflarından doğrulanmış veya ispatlanmış olmadığını ifade eden Uybaş, “Bizler zaten Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem idari hem de adli makamlara soruşturulması üzere gerekli başvuruyu yapacağız fakat bu olay gerçekleşeli neredeyse 3 gün oldu açıklamaların toplumda yankı bulması 3 günü buldu ve halen İpsala Belediyesi ve İpsala Belediye başkanından bir açıklama duymadık. Bu nedenle biz istiyoruz ki Sayın Kerman öncelikle acaba İpsala Belediyesinde alacağı olan vatandaşlar gerçekten böyle bir ek ödeme yapmaya zorlanıyor mu? Biz bunu merak ediyoruz. İkincisi İpsala belediyesinden alacağını almak için sadece işi yapmak bunu faturalandırmak ve belediye’ye başvurmak yeterli olmuyor mu? Üçüncüsü İpsala Belediyesinden ödeme alabilmek için ek ödeme yapılmaya zorlanılan kişi ve kurumlar nereleri? Başkanın bu konuları açıklamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
VATANDAŞLAR HANGİ ORANDA EK ÖDEME YAPILMAYA ZORLANIYOR?
CHP İpsala İlçe Başkanı Ahmet Uğraş Uybaş açıklamasını şöyle bitirdi: “Son olarak da belediyeden alabileceğini alabilmek için vatandaşlar hangi oranda ek ödeme yapılmaya zorlanıyor? Biz belediye başkanından bu hususa ilişkin kamuoyunu aydınlatması ve üzerindeki gölgeyi de kaldırması için bu soruları yönlendiriyoruz. Dediğim gibi idari ve adli makamlara bu konuya ilişkin başvuru yapacağız. Oradan da gelecek sonucu vatandaşlarımızla paylaşacağız. İş artık adli boyuta girdiği için de ancak oradan gelen bilgileri sizinle paylaşabileceğiz.