Edirne Valisi Günay Özdemir, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, vatandaşın bayramını kutladı. Özdemir’in mesajı şöyle:

“Milli ve manevi duyguların tazelendiği, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruğa ulaştığı, Hz. İbrahim'in adanmışlığı ve Hz. İsmail'in teslimiyetinin simgesi olan bir Kurban Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz.       

Toplumları millet yapan değerlerin başında milli ve dini bayramlar gelmektedir. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde dini ve milli bayramlarımız toplumsal dayanışmamızın, kaynaşmamızın ortak adıdır. Yüce Allah'a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir. 

Değerli Edirneliler;

Sizlerin huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla bayram süresince güvenlik güçlerimiz, trafik ekiplerimiz ve sağlık personelimiz tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de gerekli tedbirlerini alarak görevleri başında olacaktır. Bayram sevincimizin, üzüntüye dönüşmemesi için tüm hemşerilerimizin trafik kurallarına uymaları konusunda duyarlı olmalarını, ailelerine ve sevdiklerine sağ salim ulaşmalarını diliyorum.

Bayram coşkusunu milletçe bir kez daha yaşamanın mutluluğu ile tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”