Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başkanlığında toplanan KÖYDES toplantısında köylerin su ihtiyacını karşılamada kullanılan pompalarda elektrik enerjisinin yanı sıra güneş enerjisi de kullanılması kararlaştırıldı.

Şahin, KÖYDES toplantısında köylere yapılacak birçok yatırımın görüşüldüğünü belirterek bunlardan en önemlisinin su ihtiyacını karşılamada kullanılan motopomplarda elektrik enerjisinin yanı sıra güneş enerjisinin de kullanılmasının kararlaştırıldığını ifade etti. Vali Şahin, KÖYDES toplantısında il genelindeki köylerimize yapılan ve yapılacak olan birçok yatırımı görüştük. Yapılan yatırımların yanı sıra nasıl tasarruf sağlarız diye de azami gayret sarf ediyoruz. Bu amaçla köylerimiz su ihtiyacını karşılamak için kullandığımız ve yüksek miktarda elektrik tüketen motopomplarda güneş enerjisi kullanılmasına karar verdik.  Yılsonuna kadar yapılacak çalışmalarla her ilçemizde en az bir motopomp güneş enerjisiyle de çalışıyor hale getireceğiz. şeklinde konuştu.

Şahin,  yılsonuna kadar faaliyete geçecek uygulama ile enerji giderlerinde yüzde 50 tasarruf sağlanması hedeflendiğini söyledi.