Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, dün Keşan’a gelerek 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nı ziyaret ederek, trafik kazasında şehit düşen iki asker için taziyelerini iletti. Şahin daha sonra ise Keşan Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Saat 09.30 sıralarında Keşan’a gelen Vali Şahin’i 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda, Keşan Kaymakam Vekili Mustafa Serdar Bakır, Tugay Komutanı Tuğg. Halil Tamer Gedik, İlçe Jandarma Komutanı j. Bnb. Mahir Sağlık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu ve askeri personel karşıladı.

Daha sonra Tugay Komutanı Tuğg. Halil Tamer Gedik’in makamına geçen Vali Şahin, İpsala’da meydana gelen ve 1’i teğmen 2 askerin şehit olduğu askeri araç kazasıyla ilgili Tugay Komutanı Gedik’e ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret sırasında Vali Şahin, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın hatıra defterini de imzaladı.


KAYMAKAMLIĞI ZİYARET

Vali Şahin, beraberinde Kaymakam Vekili Mustafa Serdar Bakır ile birlikte; daha sonra ise Keşan Kaymakamlığı’na geçti. Hükümet Konağı önünde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural tarafından karşılanan Vali Şahin, ilk olarak Adliye’den boşalan Hükümet Konağı’nın 1. Ve 2. Katında incelemelerde bulundu. Boşalan yerlerle birlikte Kaymakamlığın daha rahat bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Şahin, boşalan yerlerin ihtiyacı olan kurumlara tahsis edileceğini söyledi


TAZİYE ZİYARETİNE GELDİM

 Vali Şahin, daha sonra makamda Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile kurum kuruluşların daire amirleriyle Keşan’ın sorunları hakkında sohbet etti. Daha sonra gazetelerin sorularını yanıtlayan Şahin, Keşan’a ziyaretinin yaşanan askeri araç kazası nedeniyle taziye ziyaretinde bulunmak olduğunu söyledi. İpsala’da meydana gelen trafik kazasında iki şehit verildiğini belirten Şahin; “Gerçekten çok acı bir olay. İki görev şehidimizin taziyesi dolayısıyla buraya gelmiş bulunuyorum. Çok üzücü bir olay. Daha hayatının baharında olan iki kişinin merhumu, bizleri çok üzdü. Üzüntü dolayısıyla Keşanlılara ve Tugay Komutanlığımıza taziye ziyaretine geldim. Zaten teğmenimizin cenazesi de bugün kaldırılacak. Diğer şehidimizin cenazesi kaldırıldı. Bende bu vesileyle geldim.” diye konuştu.

DOĞALGAZ KEŞAN VE İPSALAYI UÇURACAK BİR PROJE

Vali Dursun Ali Şahin, daha sonra ise Keşan’ın gündeminde düşmeyen OSB ve Doğalgaz konusuyla ilgili soruları yanıtladı. Doğalgaz projelerinde oldukça ilerlediklerini dile getiren Şahin, “Belediyemiz de bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. İpsala ve Keşan’ı uçuracak bir proje bu. İnşallah kısa süre içersinde çalışmalar başlayacaktır” diye konuştu.

OSB’DE TAPU İLE İLGİLİ SORUYNLAR VAR ÇÖZÜMLEYİP PLANLAMAYA GEÇECEĞİZ

Keşan OSB ile ilgili de önemli çalışmaların olduğunu vurgulayan Dursun Ali Şahin şöyle konuştu: “OSB ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Şu anda tapu ile ilgili sorunlar var. Onları çözümleyip, planlamaya geçeceğiz. 100’e yakın şirketin müracaat ettiğini biliyoruz. Sanırım önümüzdeki hafta Belediye, Keşan TSO, Edirne TSO ve Özel İdare ile birlikte bir toplantı yapıp, yüzdelerini bölüştüreceğiz. İnşallah buradaki OSB’yi kısa süre içersinde güzel bir duruma büründüreceğiz. Hakikatten Keşan’a ivme kazandıracak bir proje olacak. Hayırlısı olsun.”

KEŞAN’A YENİ KAYMAKAM ÇOK YAKINDA GELECEK

Son olarak Keşan’ın kaymakam sorunu ile ilgili soruları da yanıtlaya Vali Şahin, Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır’ın oldukça tecrübeli bir kaymakam olduğunu ve yeni kaymakam atanana kadar Keşan’a vekâlet edeceğini söyledi. Keşan’ın yeni kaymakam atamasının da bu hafta sonu veya önümüzdeki hafta sonuna kadar yapılacağını sözlerine ekleyen Vali Şahin, Keşan’a güzel hizmetler verecek birinin atanması için çalıştıklarını söyledi.

MUSTAFA MERCAN’I İŞYERİNDE ZİYARET ETTİ

 Vali Şahin, son olarak ise AK Parti Edirne Milletvekili 2. Sıra Adayı Mustafa Mercan’ı kendisine ait İstanbul Yolu üzerindeki Mercan Garaj isimli işyerinde ziyaret etti. Mustafa Mercan’ın adaylığını tebrik etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyleyen Vali Şahin, ziyaretinin siyasi bir içerik taşımadığını Mercan’ı özellikle kendisine ait iş yerinde ziyaret ettiğini vurguladı. Bir süre Mustafa Mercan’la sohbet eden ve bölgedeki yatırımlar, çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunan Vali Şahin, daha sonra ise gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SIĞINMACILARIN, EDİRNE’YE ULAŞMALARINI, ULAŞANLARIN DA SINIIRI GEÇMELERİNİ ENGELEMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

İlk olarak Edirne’deki güvenlik güçlerinin Suriyeli Sığınmacılarla yaptığı mücadeleyle ilgili konuşan Vali Şahin; “Edirne’de güvenlik güçlerimiz İstanbul’dan gelen Suriyelilere geçit vermiyor. Hem Edirne Merkez, hem Keşan hem de İpsala’da ciddi bir güvenlik önlemi var bu konuda. Zaten Keşan’da da bugüne kadar 2 bin 200’Ünden fazla kişi geri çevrildi. Edirne çok önemli bir yer. 5 tane sınır kapısı var. Bu kadar çok sınır kapısı olduğu içinde Suriyelilerin hedefleri Edirne’ye ulaşıp oradan da Yunanistan’a geçmek. Biz bunların Edirne’ye ulaşmalarını engellemek, ulaşanların ise sınırı geçmesini engellemek için mücadele ediyoruz. Eğer biz bunlarla mücadele etmezsek bunun arkası gelir. Türkiye’de şu anda 2 milyon 200 bin göçmen var. Bunların hepsi Edirne’ye gelecek. 2 milyon 200 bin kişiyle uğraşmakta kolay değil. O nedenle biz bunların Yunanistan ve Bulgaristan kapılarına geçişini engelliyoruz. Bu konuda daha önce Tekirdağ Valiliği ile de bir takım görüşmelerimiz oldu. Birkaç kez telefonla aradım ama kimse ilgilenmiyor. Maalesef böyle bir durumla da karşı karşıyayız.” dedi.

VATANDAŞIN METRUK EVLERLE İLGİLİ ENDİŞESİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Vali Şahin son olarak ise; Keşan’da bulunan Metruk evlerle ilgili son günlerde gündeme gelen bir takım sorunlarla ilgili soruları yanıtladı. Son günlerde Keşan’daki metruk binalarda artan uyuşturucu kullanımı ve diğer olaylarla ilgili soruyu yanıtlayan Şahin; metruk evlerin anıtlar kurulu tarafından tarihi eser olarak kaydedildiğini ve bu nedenle yıkılamadığının hatırlatılması üzerine; “Eğer böyle bir sorun varsa, bu konuyu değerlendiririz. Bu konuda yıkım kararı belediyeye aittir. Ancak buradaki binaların tarihi eser olması imkânsız. Gereği neyse araştırılıp yapacağız. Ben bu konuda Belediye başkanımızla da görüşeceğim. Vatandaşın tedirginliğini ortadan kaldıracağız” diye konuştu.