Beyendik Beldesi Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Hikmet Kirez, Edirne Valiliği’nin yapılan son düzenleme ile neredeyse iki kat arttırılan uyuşturucu cezaları hakkında duyuru yaptığını söyledi.

18 HAZİRAN’DA DEĞİŞTİRİLDİ

Kirez, son zamanlarda uyuşturucu kullanımı ve bu doğrultuda artan suçlar nedeniyle cezai müeyyidelerin de, çıkartılan yasa ile arttırıldığını hatırlatarak, Edirne Valiliği’nin bu cezai müeyyideler hakkında duyuruda bulunduğunu kaydetti. Edirne Valiliği’nin bu konuda birçok yere dağıttığı duyurunun kendisine de ulaştığını aktaran Hikmet Kirez, Uyuşturucu maddelerle ilgili kanun 18 Haziran 2014 tarihinde değiştirilerek, cezalar eski kanunda belirtilenin 2 katına çıkarılmış. Valiliğimizden gelen bu duyuru doğrultusunda vatandaşlara bilgilendirmede bulunacağız” dedi.

 İÇENE 5,  İMAL, İTHAL, İHRAÇ EDENE 30 YIL CEZA VERİLECEK

Edirne Valiliği’nin bu doğrultuda yaptığı duyuruyu kamuoyu ile paylaşan Kirez, esrar elde etmek için kenevir ekimi yapan kişilere 4 yıldan 10 yıla, uyuşturucu madde kullanan kişilere 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getirildiğini belirterek, Valilik tarafından yapılan duyuruyu şöyle aktardı: Uyuşturucu madde satılan kişinin çocuk olması halinde satan kişiye verilecek hapis cezası 15 yıldan az olamayacaktır. Uyuşturucu veya uyarıcı madde yapımında kullanılan maddeyi ülkeye ithal etmenin, satmanın, satın almanın, sevk etmenin hapis cezası 4 yıldan az olamayacaktır. Uyuşturucu madde kullanma yöntemleri konusunda başkasına bilgi vermenin hapis cezası 5 yıldan 10 yıla çıkarılmıştır. Uyuşturucu ve uyarıcı maddeyi alenen kullanımını özendirici yayın yapmanın hapis cezası 5 yıldan 10 yıla çıkarılmıştır. Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişilere 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası hükmü getirilmiştir. İzinsiz kenevir yetiştirmenin hapis cezası 4 yıldan 12 yıla çıkarılmıştır. Uyuşturucu madde imal, ithal ve ihraç etmenin hapis cezası 20 yıldan 30 yıla çıkarılmıştır.”