Yarından itibaren uygulanacak olan ekmek fiyatlarındaki zamlı tarifeye halktan tepki geldi.

250 gram ekmeğin 1 TL, 500 gram ekmeğin 2 TL, 1 kg köy ekmeğinin 4 TL ve 2 kg Trabzon Ekmeği’nin 8 TL’den satılmasını eleştiren birçok vatandaş, “Buğday fiyatlarında zam yok. Zammı bırakın buğday üreticisi maliyetinin altında ürününü vermek zorunda kaldı. Hal böyle iken hangi gerekçe ile ekmeğe zam yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Zamlı tarifenin yeniden gözden geçirilmesini ve uygulanmamasını isteyen vatandaşlar, “Fakirin yediği bir ekmek vardı, sonunda onu da ellerinden alacaklar. Mübarek Ramazan ayında ekmeğe kuvvet oruç tutan insanların bu nimetini de ellerinden almaya çalışıyorlar. Buğday fiyatı artar, ekmek üreticilerinin maliyeti yükselir, o zaman anlarız da durduk yerde zam yapılmasını kim anlayışla karşılar? Bu, vatandaşa vurulan bir darbedir. Ramazanı bile ağız tadıyla geçirtmeyecekler gariban vatandaşa.” dedi.

Bazı vatandaşlar ise hiçbir gerekçe olmadan ekmek fiyatlarına zam yapılmasına tepki olarak, “Bundan sonra kendi ekmeğimizi kendimiz pişireceğiz. Mecburen eskiye dönüş başlayacak. Günde 7-8 ekmek tüketen aileler var. Eskiden nasıl bahçelerimizdeki fırınlarımızda ekmeğimizi pişiriyorduk, yine aynı günler başlayacak.” şeklinde konuştu.