Yenimescit Mahallesi sakinlerinden Şükrü Taviş, geçen Temmuz ayı için gelen 27,29 TL’lik elektrik faturasının Ağustos ayında 326 TL’ye yükseldiğini ve bu fiyat farkına bir anlam veremediğini belirtti. Taviş, “Benim bu kadar elektrik sarfiyatı yapmam mümkün değil. Derdimi Keşan’da, Tekirdağ’da bulunan TREDAŞ yetkililerine anlatamadım. Enerji Bakanlığı’na mektup yazdım, gerekirse hakkımı yasal yollarla da arayacağım.” dedi.

“DİLEKÇE VERDİM SAYACIMI DEĞİŞTİRDİM”

Evinde 1 adet buzdolabı, 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet televizyon ve birkaç tane de lamba olduğunu söyleyen ve tüm bunlara rağmen 09.05.2014 tarihli elektrik faturasının 196,80 TL geldiğini belirten Taviş, evine gelen elektrik faturasında yer alan 30 TL’lik tüketim vergisi kalemi ile birlikte faturanın tamamına TREDAŞ Keşan İşletme Müdürlüğü’ne giderek itiraz ettiğini kaydetti.  Şükrü Taviş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İtiraz için gittiğimde görevli ile tartıştık. Dilekçe vermemi ve elektrik sayacını değiştirmemi istediler. Ben de dilekçeyi verdim ve sayacım değişti. Evimde 1 adet buzdolabı, 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet televizyon ve birkaç lamba var. Bunların dışında elektrik ile çalışan bir alet yok. Bu eşyalar ile birlikte ayda en fazla 60 ya da 70 kw elektrik sarfiyatım oluyordu.”  

“YÜZÜME BİLE BAKMADILAR”

Keşan’da ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını aktaran Taviş, ilerleyen yaşına rağmen bugüne kadar ütülü pantolon ya da gömlek giymediğini belirterek, şöyle konuştu: “Yetkililere, sarf etmediğim elektrik parasının haksız yere istendiğini söyledim. Sayacımı değiştirmelerinden sonra, 09.07.2014 tarihli elektrik faturam, vergiler dahil 27,29 TL geldi. Ancak sen misin itiraz eden! 09.08.2014 tarihinde ‘evlere şenlik’ bir elektrik faturası ile karşılaştım. Vergiler katkı payları derken, faturam 326 TL olmuş. Bu faturanın içerisinde (+/-) Tutar yazısının karşısında 138.350 rakamının da ne anlama geldiğini anlamadım. Bu faturanın ardından TREDAŞ Keşan İşletme Müdürlüğü’ne yeniden gittim. Faturaya bakmalarını istedim. Fakat yetkili benim yüzüme bile bakmadı. Daha sonra elimden faturayı aldı ve ‘artık sizin de demokratik haklarınız var’ dedi. Ben de kendisine demokratik bir ülkede yaşadığımızı bildiğimi söyledim ve Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olduğumu hatırlattım. Ben, elektrik faturasında yer alan rakamın haksız yere istenildiğini düşünüyorum. Vatandaşlara da sesleniyorum; bir önceki faturalarınız ile bir sonraki faturalarınızı kontrol edin. Gerekli mücadelemi başlatarak, Enerji Bakanlığı’na kadar tüm dilekçelerimi verdim. Devlet büyükleri bu konuya eğilmeli ve bu konuda mağdur olunmasını önlemelidir.”