GİZEM GÖRÜR

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Çok Amaçlı Salonu’nda saat 11.00 sıralarında gerçekleştirilen kongreye, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, İstanbul Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve İl Başkanı İlyas Akmeşe, ilçe başkanları, AK Partili Belediye Başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongre divan heyetinin seçimiyle başladı.

Verilen önergeyle; Divan Başkanlığına Ali Soydan, Başkan Yardımcılığına Murat Şarbalkanlı, Katip üyeliklere Nefret Akbulut, Esra Aksal ve Savaş Pekdemir seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, gelen telgraflar okundu.

Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak kürsüye Altunay geldi.

Cahit Altunay, “Birçok arkadaşımız ilçe başkanlığı görevinde bulunarak, bu bayrağı taşıdı. Artık Keşan kabuk değiştirmeli. Bölgede DSİ çok ciddi yatırımlar yapıyor. Bizim anlayışımız milletimizin haysiyeti için çalışmak. Keşan halkı yeni bir adım atıyor. Çok partili hükümetlere dönülmemesi için başkanlık sistemini kabul ettik. Tek bir şeye ihtiyacımız var. Artık vicdanla hareket edelim, bir yumruk olalım. 2019’da yerelde iktidar olalım. Allah’ın izniyle daha güçlü olacağız. 2019’da yerel iktidara AK Parti bayrağını dikeceğiz. Bu bayrak daha yukarılarda dalgalanmalı. Keşan bundan nasibini almalı. Genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

DÜNYANIN ÖNDER ÜLKELERİNDEN OLMUŞ DURUMDAYIZ

Daha sonra konuşan Sezen, kongreye katılanlara “Hoş geldiniz” diyerek, “Belediye Başkanımız Cahit Altunay, Türkiye’nin portresini çizdi. Edirne’miz maalesef bundan nasibini alamadı. Almamasının sebeplerini biliyoruz. Edirneliler olarak ufkumuzu genişletmemiz gerek. Türkiye’nin 15 yılda geldiği yeri görüyoruz. Geldiğimiz noktada dünyanın önder ülkelerinden olmuş durumdayız. Bunu başaran Cumhurbaşkanımızdır. Onun yolunda yürümeye devam etmeliyiz. Edirne bu konuda biraz geride kaldı. 15 Temmuz darbe olayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan operasyondu. Bunu çok iyi anlatmamız gerek.” şeklinde konuştu.

BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZI BAŞKAN OLARAK SEÇMEK

16 Nisan’da yapılan halk oylamasıyla yeni bir dönemin başladığını dile getiren Rafet Sezen, şöyle dedi: “Başkanlık sistemi. Bundan sonraki hedefimiz Cumhurbaşkanımızı başkan olarak seçmek. Seçimin sonucu ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinden bu salondan çıkmalıyız. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

EDİRNE’DE BİRLİKTELİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Kongre, İlyas Akmeşe’nin konuşmasıyla devam etti.

Akmeşe, şunları söyledi: “İlçe teşkilatının kuruluşundan bu güne Keşan’da partimiz için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün bu salonu onların sayesinde doldurduk. Keşan’da bu şöleni hep birlikte yaşıyoruz. Kongre süreçleri başladı. Bugün Keşan’ın ilçe kongresini yapıyoruz. Birlikte olacağız. Edirne’de birlikteliğe ihtiyacımız var. Türkiye genelindeki oy ortalamasını yakalayamadık. Bunun için kongreden sonra tüm arkadaşlarım bu mücadele için gayret göstereceğiz. 2019 seçimlerinde Keşan Belediye başkanlığını almaya hazır mıyız? Cumhurbaşkanımızı başkan yapmaya hazır mıyız? Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

BU GÜNLERE KOLAY GELMEDİK

İlyas Akmeşe’nin ardından Mehmet Muş konuştu.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Muş, “Bu günlere kolay gelmedik. Orman ve Su İşleri Bakanımız burada. Ülke genelinde milyonlarca ağaç diktiler. 4 milyar civarında fidan dikildi. Eskiden devlet ağacını koruyamıyordu. Şimdi bir ağaca dokusanız geliyorlar. Bu bir merkezden kontrol ediliyor. İstanbul’daki gezi parkı gösterileri diğer illerde de yaşandı. İstanbul’u anladı,  diğerlerine ne oluyor. Maksat iç karışıklık çıkararak AK Partiyi devirmek. Bunlar atlatıldı.  Şimdi ise okyanus ötesine başka davalar görüyorlar. Bu resmi iyi ortaya koymamız lazım. 15 Temmuz darbe girişimi milletle birlikte geri püskürtüldü. Bugün açık açık birileri ‘Türkiye’deki hükümeti istemiyoruz’ diyor. Bu sizin istemeniz ile belli olmuyor. Ortadoğu’da yaşananları küçümsemeyelim. Birileri bazı dizaynlar yapmak istiyorlar. Bu plan insanları evlerinden yurtlarından ediyor. Buna ‘Sonuna kadar direneceğiz’ diyen bir Türkiye var. İşten bundan dolayı hükümeti istemiyorlar. AK Parti milletin çıkarlarını savunuyor. Keşan’da CHP milletvekili ‘Katil devlet’ diyor. HDP de aynısını söylüyor; ‘PKK’yı terör örgütü olarak gömüyoruz’ diyor. CHP Atatürk’ün ilk genel başkanı olduğu parti. Bugün CHP bu noktaya geldi. Devlet nerde katliam yaptı? Bunu söyleyen milletvekiline partisinden en küçük eleştiri gelmedi. Belediyelere kayyum atandı. Yapılan kontrollerde belediyenin kamyonu ile bomba taşıdıkları tespit edildi. Belediyede havan mermisi var. Belediye havan mermisi ne arar? Burada ne yapılması lazım? Buna seyirci mi kalacağız? HDP kadar bağıran CHP’dir. Bu üzücü bir şey. Ana muhalefetin geldiği nokta bu. İnsansız hava araçları konusunda yıllarca çalıştık. Tamamen yerli üretimimiz var. Teröristlere göz açtırmıyor. Teröristler 3 kişiden fazla gezemiyorlar. İnsansız hava araçlarımız havada. Bu konu CHPyi rahatsız etmiş. Silahlı insansız hava aracı. Bekleyelim de Mehmetçiği şehit mi etsinler? Bunları halka anlatmamız lazım. Bugün 6. olağan kongremizi yapıyoruz. AK Parti gücünü birlikteliğinden alır. Şu an yaşadığımız kongrede bir karar verilmiştir. Makamları kovalarsınız sizden kaçar. Aday olmak insanların doğal hakkıdır.”

ARTIK TÜRKİYE KÜRESEL BİR GÜÇ

Kongrede son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu söz aldı.

Eroğlu, konuşmasının başında, yeni yönetime başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Keşan’a verdiği öneme dikkat çeken Veysel Eroğlu, “Selamlarını iletti. Başkanımızın da selamları var. ‘Edirne ve Keşan’a ne gerekiyorsa yapın’ dedi. AK Parti Türkiye’nin çimentosudur. AK Parti’den önce Türkiye sürekli borçlanıyordu. Türkiye’yi İMF yönetiyordu. Artık Türkiye küresel bir güç. Bundan gurur duyuyoruz.  Pasaportumuzun itibarı yoktu. Devasa yatırımlar yapıldı. Ekonomide 16. sıraya yükseldik. G-20 zirvesi Türkiye’de yapıldı. Vatandaştan aldığımız vergiyi vatandaşa hizmet olarak aktarıyoruz. İSKİ de 600 adet tesisin açılışını yaptım. Batmış bir kurumdu. Devlete ödediğiniz vergilerin %86’sı eski Türkiye’de hortumlanıyordu. Faiz lobisi. Erdoğan bunu kesti. İlaç lobisi vardı. Külüstür ambulansların akaryakıtları yoktu. Şu anda dünyanın en iyi sağlık sistemi Türkiye’de. Burada vatandaşın başına bir şey gelse, helikopter ambulansımız geliyor. Eskiden milyarlarca dolar ilaç lobisiyle gidiyordu. Bir diğer hortum ihale lobisi. Eski Türkiye’de 30 metre yüksekliğinde bir gölet 22 yılda 45 milyon TL’ye bitiyordu. Şimdi ise  4.5 milyon TL’ye bitiriyoruz. Bize havadan altın yağmıyor.  Türkiye çok büyüyecek. 2008-2009 yılına dünyada kriz vardı. Cumhurbaşkanımız krizin teğet bile geçmeyeceğini söyledi. Avrupa büyümede durdu. Ancak Türkiye büyümede 5 veya 6. sırada. Keşan’a gelirken iflahımız kesilirdi. Şimdi bölünmüş yollar var. Hava yolu halkın yolu oldu. Özellikle Edirne’mizde muhteşem yatırımlar yapıldı. Dünyada en çok tesis açan bakan şerefini yaşıyorum. 7000 tesis açtım. Bunların 351’i baraj. Ağaçlandırmada dünyada lideriz. 3 milyar 750 milyon fidan diktik. Gezide 3 tane ağaç kesilmiş, bunun için kıyamet koparmaya çalıştılar. Yeşile sahip çıkan biziz. Orman yangınlarında en başarılı ülkeyiz. En kısa zamanda müdahale ederek, büyümeden söndürüyoruz. Kars’tan Edirne’ye kadar 76 şehirde su yoktu. Tüm Türkiye’nin su meselesini çözdük.” dedi.

EDİRNE’Yİ AK PARTİ HÜKÜMETİ HATIRLADI

Edirne’ye AK Parti hükümetinden önce doğru düzgün yatırım yapılmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, “Edirne’yi AK Parti hükümeti hatırladı. Edirne’mize ‘Ne yapılsa azdır’ dedik. Cumhurbaşkanı bunu söyledi. 11 milyar TL yatırımla Edirne şaha kalktı. Yollar, sağlık, eğitim hizmetleri… Türkiye’de en çok baraj ve gölet yapılan il Edirne. Çakmak Barajını yaptık, Hamzadere Barajı tamamlandı. En çok baraj yapılan ilçe Keşan. Toplam 24 gölet yapılıyor. Tarım arazilerinin tamamı sulanacak.” şeklinde konuştu.

HEY CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI BİRAZ İŞ YAPIN

Ergene’deki kirlilik oranına dikkat çeken Veysel Erdoğlu, şunları söyledi: “Ergene çok kirliydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir gün beni aradı Ergene’nin ne olacağını sordu. CHP’li belediyelerin çalışmadığını söyledim. Benim çalışmalara başlamamı istedi. Bugün sona geldik. Ergene havzasında CHP’li belediyelerin yapamadığı arıtma tesisini yaptık. Onlar konuşur AK Parti yapar. Hey CHP’li belediye başkanları biraz iş yapın. Keşan’ın katı atık bertaraf tesisleri kim yaptı? Hükümetimiz yapıyor. Ter temiz olacak. 13 atık su arıtma tesisi bitti. Ergene ter temiz olacak. Kanal Edirne’yi yaptığımızı biliyor musunuz? Sessiz sedasız çalışıyoruz. Güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”  

ŞİMDİ SIRADA İNŞA EDECEĞİMİZ GÖLET VAR

Şu ana kadar Keşan’a 13 gölet yaptıklarının altını çizen Eroğlu, “Şimdi sırada inşa edeceğimiz gölet var. 6 gölet daha yapacağız. Dere ıslahlarını yaptık. Sadece Keşan’da 15 dere ıslah ettik. Sizlere hizmet etmek boynumuzun borcu. Ne gerekiyorsa yapacağız. Hizmetler bizden. Köhnemiş partileri bırakın, önümüzdeki seçimlerde AK Parti’ye oy verin. Türkiye’nin etrafını kuşatmak istiyorlar. Bizleri bu vatandan atmak için büyük bir plan var. Şu anda son kalemiz olan vatanımızı ele geçirmek için planlar var. AK Parti bunu bozacak güçlü bir siyasi idaredir. Türkiye, gönül coğrafyamızın son kalesi. Bu son kaleyi dimdik tutmaya hazır mısınız? Sizden ak partiye oy vermenizi bekliyoruz.  Sistem değişti. 50+1 ile iktidar olacağız. Keşan hazır mısın? Kasım 2019’da başkan seçimi var. Sizlerden beklentimiz büyük. 2019 Kasım için hazır mısınız? Sizleri sevene oy vereceksiniz. Önümüzdeki seçimlerde bütün Edirne’den heyecan bekliyoruz. Ben de kendimi Edirne’nin hizmetkarı olarak kabul ediyorum.”

HEDEFİMİZ ÜYE SAYISINI 15 BİNE ÇIKARMAK

Protokol konuşmalarının ardından Yönetim Kurulu faaliyet ve gelir-gider raporlarını Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık okudu.

Boyalık, “18 aydır bu görevi sürdürüyorum. 9 bin 200 üyemiz vardı. Bu süreçte üyelerimizi güncelledik ve bin 570 yeni üye yaptık. Hedefimiz üye sayısını 15 bine çıkarmak. Şu anda 10 bin üyemiz var. Parti binamızı yeniledik. Parti binamızı açtığımız gün 15 Temmuz darbe girişimi oldu. 29 gece boyunca meydanları boş bırakmadık. Şu salondaki insanlar ATM’lere gitmedi. Keşan MHP’lisi CHP’lisi ile cumhurbaşkanına sahip çıktı. 2019 yılında yerel yönetimin mutlaka AK Partili olması gerek. Bunun için daha fazla çalışacağız. Yatırımlarımızı halkımıza anlatıyoruz. Hamzadere Barajı’ndan Keşan’a su veriliyor. Bunun için bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sadece Keşan için değil tüm bölge için büyük bir gelişme. Gıda OSB bizim için şart. Taleplerimizi yaptık. Bakanımızdan da destek istiyoruz. Organize sanayi ihtiyacımız. En büyük sorunumuz işsizlik.  OSB ile Keşan’a huzur gelecektir. Keşan’da AK Parti olarak belediyeyi kazanacağız.” dedi.

Daha sonra yapılan oylamada faaliyet ile gelir-gider raporları oy birliği ile ibra edildi. 

DİVAN BAŞKANLIĞI, HÜSEYİN YILDIRIM’IN LİSTESİNİ KABUL ETMEDİ

Kongre seçimlerin yapılmasıyla sürdü.

Hüseyin Boyalık ve Hüseyin Yıldırım, kongrede başkanlığa aday olduklarını açıkladı.

Ancak divan başkanlığı Hüseyin Yıldırım’ın listesini kabul etmedi.

Parti tüzüğü gereğince; listeye 124 asil, 62 de yedek il delegesi yazılması gerektiği, ancak Yıldırım’ın listesine 159 il delegesi yazdığı görüldü. Bunun üzerine incelemede bulunan divan heyeti; tüzük gereği Hüseyin Yıldırım’ın listesini kabul etmezken, seçimlere tek liste olarak gidildi.

400 delegeden 275’nin oy kullandığı seçimlerde, Boyalık, 275 oy alarak yeniden göreve geldi.

Seçim sonrasında oluşan yönetim kurulu, il delegeleri şu isimlerde oluştu:

YÖNETİM KURULU: Hüseyin Boyalık, Anıl Durmaz, Beyhan Nanta, Elif Güntek; Fatma Vural, Ferdi Narlı, Gürcan Kılınç; Halil Bayazıt; Erkan Yalaza Haşan Sevin, Hüseyin Sınır, Kıymet Serbes, Levent Uçar, Mehmet Orman, Muzaffer Güven, Özgür İnceoğlu, R.Harun Palabıyıkoğlu, Hakan Çapın, Evren Saçar, Zühal Uyulgan.

İL DELEGELERİ:  Adnan Vural, Ahmet Üğdül, Ahmet Ezerçe, Alaeddin Uzun, Ali Balaban, Ali Kulaksız, Anıl Durmaz, Arzu Balcı, Asilcan İrcan, Atakan Demirciler, Ayşe Şen, Ayşe Tokmak, Ayşen Boyalık, Berke Tahir Kantarcı, Beyhan Nanta, Birol Ocak, Birol Kaş, Bülent Fındıcak, Ümit Şilit, Cenap Kayabaş, Devran Kahveci, Elif Durna, Emin Kahya, Emre Uslu, Emrullah Meriç, Ercan Dağlı, Erdem Aydemir, Eren Koşan, Erkan Eker, Erkan Yalaza, Esra Aksal, Etem Toptani, Evren Saçar, Fahrettin Savcu, Fahrettin Nanta, Fatma Çakıcı, Fatma Aksal, Fatma Akyol, Ferdi Narlı, Filiz Arslan, Firdevs Karabulut, Furkan Tunç, Gencay Büyüm, Gökhan Durna, Gökhan Burak Akça, Göksel Aktaş, Göktuğ Güzel, Gültekin Süzgün, Gürcan Kılınç, Gökhan Akça, Hakan Örken, Hakan Çevikel, Halil Bayazıt, Hanife Akça, Haşan Şen, Haşan Atik, Hatice Akyol, Süleyman Boyalık, Hüseyin Boyalık, İsa Vural, İsa Birci, Serdar Cirit, İsmail Boyalık, İsmail Sivrikaya, Kaan Karlıdağ, Kemal Serin, Kıymet Serbes, Levent Uçar, Mehmet Bulut, Mehmet Basoğlu, Mehmet Fatih Boyalık, Mert Metin, Mert Üğdül, Metin Başaran, Metin Çalen, Metin Topçu, M. Ali Göndemir, Muhlis Vural, Murat Yıkılmaz, Mustafa Boyalık, Mustafa Mercan, Mümin Sargın, Naci Gülbey, Nedim Koç, Neşe Sargın, Murat İnal, Okan Kurt, Okan Gürel, Orhan Kıral, Ömür Özlem Çetintaş, Özcan Ödev, Özcan Erim, Özcan Meriç, Özgür İnceoğlu, Ramazan Özkan, R.Harun Palabıyıkoğlu, Sabri Vural, Salih Balcı, Salih Arslan, Salih Zeki Bulut, Salim Değişçi, Savaş Pekdemir, Selim Uyar, Semra Karlıdağ, Serap Sivrikaya, Serdar Delioğlu, Serkan Üren, Soydan Çetin, Süleyman Yay, Akgün Kaya, Şafak Uslu, Şener Karakaş, Şükrü Çalışkan, Serhat Gündüz, Talat Yayagaç, Fatih Erden, Tayfun Akyol, Turgay Balcı, Ümit Torlaklı, Vahittin Ceylan, Yusuf Uzdilli, Zafer Demirdöven, Zeynel İnceoğlu, Zühal Uyulgan.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ