AYŞİN SEÇİL GEZER

Köylerde çalışmaların başladığını söyleyen Vural, “Yaz sezonu başladığı için köylerde çalışmalarımız başladı. Özellikle köylerimizde tarla yollarına önem veriyoruz. Hafta sonları İl Özel İdare’nin araç, gereçleri bizim köylerimizde çalışmalara başladı. Geçtiğimiz hafta sonu Maltepe tarafından çalışmaya başladı. Kanalizasyon sorunu 45 köy içerisinden sadece 1 tanesinde kaldı. Sazlıdere Köyü dışında altyapı sıkıntısı olan köyümüz yok.” dedi.

KÖYLERİMİZDE HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Köylere sıcak asfalt yapılacağını ve uzun yıllar dayanıklı olmasının sağlanacağını belirten Adnan Vural, şunları söyledi: “KÖYDES programıyla köylerimizde taş dağıtımını başlatacağız. 2 kilometrelik sıcak asfalt yolumuz var. AK Parti Hükümeti köylerde bile sıcak asfalt yapmaya başladı. Sıcak asfalt örneği olarak 2 kilometre yol yapılacak ondan sonra 2019’da devamı olacak. Köylerimizde yapılan yollar en az 20-25 sene kalıcı olsun istiyoruz. Özellikle turizm bölgesi olan köylerimize daha önem veriyoruz çünkü yaz sezonu açılmak üzere gelen vatandaşların mağdur olmaması için. Yayla ile Şabanmera arasındaki yol bozuktu iyileştirme malzemesiyle yapıldı. Köylerimizde hizmetlerimize devam edeceğiz. Elimizden ne gelirse köylerimiz için gece gündüz çalışıp ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” 

GIDA OSB EĞER FAALİYETE GEÇERSE GÖÇ OLAYINI ENGELLEMİŞ OLURUZ

“Köylerden kente göçün sebebi konusunda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruyu da yanıtlayan Vural, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bizim bölgemizde iş sahası yok. Gıda OSB eğer faaliyete geçerse göç olayını engellemiş oluruz. Keşan’da bir fabrika olsa bu şekilde bunu engeller. OSB ile ilgili uğraşıyoruz, çaba gösteriyoruz. İnşallah 2018 yılında sonuç verir. Organize Sanayi Bölgesi bizim bölgemiz için önemli bir projedir. Göçü önlemek adına iyi bir projedir. İş sahası olmadığı için insanlar Çerkezköy’e, Çorlu’ya gidiyor.” 

HİZMET ETME DERTLERİ YOK

İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Yetim’i eleştiren Adnan Vural, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Mehmet Ali Yetim’in geçtiğimiz günlerde bir açıklaması oldu. Ben Mehmet Ali Yetim’e buradan söylemek istiyorum; 4 senedir İl Genel Meclis Üyeliği yapıyoruz, 45 köyden herhangi birine bir tane çakıl taşı var mı yok mu? Hizmet etme dertleri yok. Hangi köye gitmişler, hangi köyü gezmişler? Çoğunlukta İl Genel Meclis Üyesisin, bir tane çakıl taşını yaptık desin. Biz köylerimizi geziyoruz. 5 sene dolmak üzere bir tane köye bir hizmetimiz oldu desin. Biz onları dikkate almıyoruz, biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim derdimiz hizmet.”