AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 11.00 sıralarında Oda binasına gelen Veysel Vural, Keşan TSO Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Güven Güner, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Yaşar Arıkan, Komite Üyesi Tahriye Yıldırım tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan Vural, Edirne bölgesinde 700 bin TL geri ödemeli ve 300 bin TL hibe destekli KOBİGEL Projesi ile ilgili bilgi verdi.

Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu belirten Veysel Vural, “Keşan’ın çıkarlarını takip edeceklerini düşünüyorum. KOBİGEL ile ilgili bir çalıştay yaptık. Edirne için belirlediğimiz sektörler var. Gıda, makine ve tesisat fabrikasyon metal ürünleri imalatı, metalik olmayan ürünlerin imalatı gibi sektörlere destek verilecek. Net satış hasılatı 300 bin TL olan ve en az 3 çalışanı bulunan işletmeler başvurabilecek. Bu konuda çağrıya çıktık. Şartları tutan firmalar proje hazırlayıp başvuruda bulunacaklar. Projelerin süresi en az 6 ay en fazla 12 ay olacak. 300 bin hibe 700 bin TL geri ödemeli bir destek olacak. 22 Haziran’a kadar proje başvuruları devam ediyor. 25 Haziran’dan sonra proje başvuruları değerlendirilecek ve tahmini olarak 22 Ekim’den sonra sonuçlar açıklanacak.” dedi.

BÜYÜK İŞLETMELER İLE KÜÇÜK İŞLETMELER ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİ ARTTIRACAĞIZ

Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “İşletmeler genelde kurulduğunda değil, büyümeye başladıklarında batıyorlar. Büyüme işi riskli. Kendisini ayarlaması gerek. Değerlendirme sırasında daha iyi projeler olduğunda kötü projeler geçmiyor. Başkanlığımızın yeni bir yol haritası oluştu. Bundan sonra cari açığı azaltacak ürünler desteklenecek. Yüksek teknolojinin tabana yayılması KOBİ’ler tarafından sağlanacak. Katma değer üreten firmalar KOBİ kapsamına alınacak. Bölgesel ve sektörel işletmeye özgü destek modeli var. Edirne’ye özgü nace kodları deniyoruz. KOBİ’lere özel krediler açacağız. KOBİ rehberliği ve teknik danışmanlık sistemi oluşturmaya çalışacağız. Büyük işletmeler ile küçük işletmeler arasındaki iş birliğini arttıracağız.” 

KOSGEB’İ YANINIZA ALDIĞINIZDA DÜZENLİ BÜYÜME OLUYOR

Daha sonra söz alan Arıkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “KOBİGEL projesi genelde imalat sektöründe yer alan işletmeler için. Başvurular 22 Haziran’da bitiyor. İşletmelerimizin olmazsa olmazı büyümek. KOSGEB’i yanınıza aldığınızda düzenli büyüme oluyor.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sohbet şeklinde sürdü.