GİZEM GÖRÜR

Keşan’da artık sıcak asfalta geçilmesi gerektiğini belirten Adnan Vural, köy yollarının durumunun Keşan’daki yollara göre daha iyi durumda olduğunu kaydetti. Açıklamasına 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılını tamamlayan öğrencileri tebrik ederek başlayan Adnan Vural, “Şuan Keşan köy yolları, merkez yollarından daha iyi durumdadır. Köylerdeki yol çalışmaları merkezdeki yol çalışmalarından daha iyi gidiyor. Akçeşme, Boztepe taraflarında çalışmalarımız sürüyor. İkinci kat asfaltlaması yapılıyor. Aynı çalışma Paşayiğit ve Lalacık arasında da devam ediyor. Daha sonra Paşayiğit, Altıntaş, Kozköy, Uzunköprü yoluna da aynı çalışmalar yapılacak.” dedi.

HEDEF, SICAK ASFALTA GEÇMEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Keşan genelinde sıcak asfalta geçilmenin hedefte olduğunu söyleyen Vural, şunları söyledi: “Geçen günlerde de yaptığım açıklamada söylediğim gibi, hedefimiz sıcak asfalta geçmektir. Cumhurbaşkanımızın İçişleri Bakanlığımıza verdiği bir talimata göre, 2017-2018-2019 yılları içinde Edirne geneline 480 km sıcak asfalt yapılacak. Bunun 85 90 kilometresini Keşan’a yaptırmak için uğraşıyoruz. Biz bu projeden önce de en azından10 15 kilometresini yaptırmayı planlıyoruz. Ama bunlar yapıldığı zaman her şey daha iyi olacak. Dayanıklı olacak. Bozulmayacak.”

HEPİMİZ YOLLARIN DURUMUNU GÖRÜYORUZ

Açıklamasına Keşan’ın yollarını eleştirerek devam eden Vural, vatandaş tarafından kendilerine de şikayet geldiğini, şikayetlere ise belediyenin imar alanındaki bölgelere maalesef karışamadıklarını açıklayarak cevap verdiğini belirterek, “Keşan’ın yollarını görüyoruz. Fazla da söze gerek yok. Hepimiz yolların durumunu görüyoruz. Vatandaş arabanın takımlarını tamir ettirmekten yoruldu. Durmadan şikayet ediyor. Bize köy yolları ile ilgili bir şikayet geldiğinde hiç bekletmeden yapıyoruz. Hemen müdahale ediyoruz. Şuan yama çalışmalarımız bitmek üzere. Keşan’da özellikle sahil kesimlerinde gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

ENEZ KARAYOLU TAMAMLANACAK

Keşan Enez Karayolu’nun programa alınması ile ilgili bir soruya da cevap veren Vural, hükümetin programa aldığı hiçbir işin yarım kalmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bize bunun müjdesi verildi. Umarız 2017 yılında olacak. Ama 2017’de olmazsa 2018 yılında kesin olacak. Söz verilen yatırım gerçekleştirilir. Hükümetimiz güçlüdür. Önümüz yaz ve bu yol çok kullanılan bir yol. Belki de uygun zaman bekleniyordur.”

DEVLETİN YATIRIMI YARIM KALMAZ

Yeni Keşan Devlet Hastanesi ile ilgili dedikoduların da olduğunu, fakat hastanenin açılışının gecikmesinin hükümet ile ilgili olmadığını, tamamen firma ile ilgili bir sorun yüzünden gecikildiğini söyleyerek açıklamasına devam eden Adnan Vural, “Hastane ile ilgili dedikodular duyuyoruz. Hastanenin gecikmesinin hükümet ile ilgisinin olmadığını defalarca anlattık. Yine söyleyelim. Devletin yatırımı yarım kalmaz. En güzel şekilde tamamlanacak ve halkın kullanımına açılacak emin olabilirsiniz.” dedi.

Son olarak Keşan Hükümet Konağı asansörünün arızası ilgili şikayetlerin de olduğunu belirten Vural, asansörün onarımının yakın zamanda tamamlanacağını ve konunun takip edildiğini kaydetti.