GİZEM GÖRÜR

Vural, Halk oyunlarının durdurulmasının sebebinin, eleştirildiği gibi ödenek ve parayla ilgili olmadığını, sahte diplomaların incelenmeye alınacağını, kursların ise bu sebepten dolayı geçici süreliğine durdurulduğunu ifade etti. 

HALK OYUNLARI BELGELERİNDE İNCELEME YAPILACAK

FETÖ kanalı ile alınan belgelerde inceleme yapılacağı için halk oyunları kurslarına ara verildiğini ifade eden Vural, şunları söyledi:“Halk Eğitim Merkezleri’nde olan Halk Oyunları Kursları konusu tamamen yanlış anlaşılmıştır. Bakanlığın, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği genelgede, ikinci bir emre kadar halk oyunları kursları durdurulmuştur diyor ama 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ nedeniyle daha önce alınan halk oyunları belgelerinde inceleme yapılacak. Bu durdurmanın ödenek olmaması veya parayla hiçbir alakası yok. Yakın bir zamanda halk oyunları kursları tekrar faaliyete geçecek. Konu tamamen alınan diplomalarla alakalı. Bu diplomaların incelenmesi tamamlandıktan sonra bir sonuca varılacak ve eğitim ve öğretime tekrar devam edilecek.”

AKP HÜKÜMETİNDE HER ZAMAN PARA DA VAR, BÜTÇE DE VAR

Vural, açıklamasını şöyle tamamladı: “CHP’nin abarttığı gibi, ödenek yokmuş, para yokmuş gibi bir durum söz konusu değil. AKP hükümetinde her zaman para da var, bütçe de var. Böyle bir sıkıntı asla yok. Onlar kendilerine göre yorum yapıyorlar.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ