HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlik, Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılıyor ve 18 Ağustos 2017 Cuma’ya kadar devam edecek.

Turnuvanın açılışı nedeniyle 13 Ağustos 2017 Pazar günü tören düzenlendi. Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir’in sunumunda gerçekleştirilen ve saat 17.00’de başlayan turnuvanın açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Turnuvada ilk olarak Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu konuştu.  Keşan’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Solakoğlu, federasyon olarak satranç sporunu yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ve Keşan’da satranç sporuna ilginin fazlalığının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Özgür Solakoğlu, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ve ekibi ile turnuvada görev alan hakemler, sporcular ve ailelerine turnuvaya gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti ve çok daha büyük satranç organizasyonlarında birlikte olma dileğiyle konuşmasını tamamladı.

Solakoğlu’ndan sonra Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan konuştu.

Konuşmasına turnuvaya hem ilçe dışından hem de yabancı ülkelerden katılan sporculara “hoş geldiniz” diyerek başlayan Özcan, şunları söyledi: “Keşan Belediyesi XV. Uluslararası Satranç Turnuvası’nda beraberiz. Başkanlığım dönemimde satranç sporuna hem yer hem de değer vermeye çalıştım. Önemli günlerde bölgesel yarışmalar düzenledik. Keşan’dan katılan sporcularla ulusal ve uluslararası düzeydeki sporcuları kaynaştırıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen Türkiye Satranç Federasyonu temsilcilerimizle Keşan Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Tüm sporculara canı gönülden başarılar diliyorum. Turnuvamız hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından Solakoğlu ve Özcan, turnuvanın sembolik olarak açılış hamlesini yaptı.

Keşan Belediyesi’nin bu yıl XV.’sini gerçekleştirdiği Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nda 166 sporcu mücadele ediyor. Türkiye, Kırgızistan, Yunanistan, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Rusya ve Özbekistan olmak üzere 9 farklı ülkeden sporcunun katıldığı turnuvada 27 de Keşanlı satranç sporcusu yer alıyor.

Turnuvadaki sporcular arasında 4 Grand Master (Büyük Usta), 3 International Master (Uluslararası Usta), 1 WIM (Woman International Master (Bayan Uluslararası Usta), 3 FIDE Master (FIDE Ustası) da bulunuyor. Turnuvaya bu kadar üst düzey sporcunun katılmasının Keşan’daki organizasyonun artık tüm ülke ve dünyada önemli bir yere sahip olduğunun göstergesi olduğu belirtildi.   

Turnuva boyunca Canlı Yayın Görevlisi Sedat Sarman’ın gözetiminde en önemli 10 masanın maçları Türkiye Satranç Federasyonu’nun www.tsf.org.tr ve Keşan’daki turnuvanın sayfası olan http://kesanopen.tsf.org.tr ‘den canlı olarak izlenebiliyor.

Turnuvanın hakem kadrosu ise Derya Özkan (Başhakem), Rafet Gülmez (Başhakem Yardımcısı), İlker Sarıtekin (Başhakem Yardımcısı), Rıdvan Bilgin, Mustafa Çakır, Mustafa Alcan, Engin Kesmen, Umut Güney, Ayşe Güney ve İsmail Çalışkan (Gözlemci Hakem)’dan oluşuyor.  

Turnuvaya bu yıl; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, Hotel Prestige Şapçı, Otel Taşkın, Hotel Ürek, Özbingöl Yapı Ltd. Şti. CYM Teknik Yapı, İstek Mangal Kömürü-Odun Linyit Kömürü Ahmet İstek, Özer Kardeşler İnşaat, İlksen Mühendislik, Zümbüller Kereste-Yapı Malzemeleri, Özbay Enerji Mühendislik, Keşan Fırıncılar Derneği, Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası, Keşan Bakkal ve Manavlar Odası sponsor olarak destek veriyor.

18 Ağustos 2017 Cuma gününe kadar sürecek turnuvada büyük ödül 4.000 TL, toplam ödül ise 29.000 TL.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ