Keşan Belediyesi'nin, 4 milyon 340 bin 613 TL bedelle en büyük projeleri arasında 2. sırada yer alan ve temel altyapı projelerinden biri olarak değerlendirilen Yağmur Suyu Kanal Projesi çalışmaları devam ediyor.

Yağmur Suyu Kanal Projesi, hızlı bir şekilde yürütülürken, haftalardır cadde üzerinden kaldırılmayan taş ve toprak yığınları nedeniyle vatandaşlar şikâyetçi.

Proje çalışmalarının geçen Haziran ayı ortalarında başlatıldığı yer olan Zati Yörüker Caddesi’nin o günden bu güne çamur ve toza mahkum olduğunu belirten vatandaşlar, “Bir ayı aşkın bir süre oldu ama nedense burada yapılan kazı sırasında çıkarılan taş ve topraklar caddenin üzerinde bırakıldı. Yağmurda çamura, rüzgarda toza mahkum bir şekilde yaşamaya başladık. Ayrıca caddenin bu durumu, trafik güvenliği açısından da tehlike arz ediyor. Yetkililerin, bu soruna bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz” diye konuştular.

Proje kapsamında Keşan’ın birçok caddesinde toplamda 8 kilometreye yakın kazı çalışması yapılacak. İşin, en geç 2014 yılının ilk aylarında bitirileceği bildirilmişti.