Keşan Tüm Sivil Emekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yalçın Akay, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün yaptığı  “Maaşı 1000 liranın altında olan emeklilere seyanen 100 lira zam yapılacak” açıklamasını gerçekçi ve doğru bulmadıklarını ve emekliyle bir kez daha alay edilmek istendiğini söyledi.

EMEKLİYLE DÜPEDÜZ ALAY EDİLMEKTEDİR

Davutoğlu’nun açıklamasında, “Emeklilerle ilgili müjdeyi veriyorum. Maaşı 1000 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 100 lira zam yapacağız. Maaşı 1000 ile 1100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da 1100 liraya tamamlayacağız. Yani bir emeklinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak. 1000 liraya kadar da bu 100 liralık artışla sağlanacak” dediğini belirten Akay, “Hükümet bundan 2 ay kadar önce yaptığı zam ile emeklilere günlük birer simit parası vermişti. Şimdi Başbakan Davutoğlu’nun yaptığı açıklama ile birer simit parası daha veriyorlar ve ‘SSK, Bağ-Kur emeklisine zam yaptık’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Bu yapılan zam diye bir şey değildir. Bu düpedüz emekli ile alay etmektir” dedi.

HÜKÜMET EMEKLİYİ YOK HÜKMÜNDE SAYIYOR

Milletvekillerinin kendilerine yaptıkları zam oranı ile emeklilere yaptıkları zam oranı arasında uçurum bulunduğunu kaydeden Akay, “Bu durum hükümetin emekliyi artık iyice gözden çıkardığının göstergesidir. Hükümet emekliyi kale almıyor, hiçbir şekilde önemsemiyor ve gereksiz buluyor. Adeta yoktan, yok hükmünde sayıyor. Emeklinin içinde bulunduğu durum bu kadar olumsuzken hükümet tarafından ara sıra bu tür açıklamalar yapılıyor. Böyle bir açıklama yapmak emeklilerle alay etmektir. Kendi işini yapan SSK, Bağ-Kur emeklilerinden yapılan Sosyal Güvenlik Pirimi kesintisini %15’den, %10’a indirdik diyorlar. Bu bizlerle düpedüz alay etmektir başka da bir şey değildir. Bu ülkenin vatandaşı olmak artık bana üzüntü veriyor. Ya biz emekliler olarak ne yaptık? Geçmişte çok kötü işler mi yaptık da bunları hak ediyoruz?  İçinde olduğumuz bu durum bize neden reva görülüyor. Ben bunun adını ne koyacağımızı bile bilemiyorum. Saygısızlık desen olur, kale almamak desen olur, önemsememek desen olur. Ama inanıyorum ki önümüzdeki 7 Haziran seçiminde bunun yanıtı emekliler tarafından çok güzel bir şekilde verilecektir. Ben böyle düşünüyorum.”