Tüm Sivil Emekliler Derneği Başkanı Yalçın Akay, önceki gün yaptığı açıklamada Keşan’da huzurevi ve yanı başında yapılacak bir yaşam merkezine olan ihtiyacın her geçen gün arttığını ve bu yönde son günlerde duymaya başladıkları olumlu gelişmelerin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Mercan’ın geçtiğimiz günlerde bu konuda bir açıklama yaptığını ve Keşan’da 40 dönümlük bir alana huzurevi ve sosyal yaşam merkezi yapılması işinin en son aşamaya geldiğini bildirdiğini söyleyen Akay, Hükümetin böyle bir işin Keşan’a yapılmasını uygun görmesi ve bu haberin iktidarın yerel temsilcisi tarafından açıklanması bizim için çok önemli.  Keşan’da yıllardır eksikliği hissedilen bu işin yapılması çok iyi olacak. Keşan’da bir huzurevi yapılmasını bir sosyal yaşam merkezi olmasını bekleyen en az 500-600 kişi var. Bizlerle temaslarda bulunan bu arkadaşlarımızın birçoğu sosyal bir kurumdan emekli olduklarını ve sahip oldukları şartlar nedeniyle huzurevinde rahatlıkla kalabilecek durumda olduklarını belirtiyorlar.dedi.

GÜZEL ÖRNEKLERDEN FAYDALANMALI

Huzurevi ve sosyal yaşam merkezi yaparken yer seçiminin ve kullanılacak arazi büyüklüğünün çok önemli olduğunu da ifade eden Akay, şöyle konuştu: “Ankara’da, Bursa’da, Antep’te çok güzel ve örnek gösterilebilecek durumda huzurevi ve sosyal yaşam merkezleri var. Bence Keşan’a yapılacak olan huzurevi için bunlardan biri örnek alınabilir. Bu konuda dernek olarak bizlerden yardım istenirse biz her zaman her türlü desteği vermeye hazırız. Huzurevi yapımında bence en önemli olan konu yapılacak bina ve tesislerden çok tahsis edilecek olan arazinin büyüklüğü ve konumu. Yer tahsisinde inşallah bu konular üzerinde durulmuştur.”

ZİYARETLERDE BULUNACAĞIM

Keşan’da huzurevi yapılması konusunda böyle güzel bir gelişme olmasından son derece memnun olduklarını söyleyen Akay, konuyla ilgili olarak başta Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’yı ve AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Mercan’ı ve ziyaret edeceğini de belirti.